Višně v sodovce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg višně (bezchybné) nebo kvalitní třešně
    • 600
      g cukr krystal
    • 1
      lžička benzoan sodný
    • 2
      l sodovka (až 2,5 l)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Višně důkladně umyjeme a už čisté ještě několikrát opláchneme a necháme okapat. Naplníme do sklenic, do každé sklenice vsypeme 100-150 g cukru (podle sladkosti ovoce) a na špičku nože benzoanu. Rychle zalejeme sodovkou a okamžitě vzduchotěsně uzavřeme. Odložíme na chladné místo.
2
Poznámka: pozor, můžeme použít jen sodovku z tradičních sodových lahví. Nedá se použít soda připravená doma z bombiček nebo koupená v běžných sklenicích v obchodě. Necháme odstát několik měsíců, šťáva bude mít chuť jako višně v rumu. Když sklenici otevřeme, musíme ji uchovávat v chladničce.
Použité ingredience v tomto receptu: Benzoan sodný Cukr krystal Sodovka Višně

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 5. 2006 14:20

    Sóda z plastových nie, to by sa skazilo. Musí to byť sóda vyrobená v sódovkárni, vo veľkých fľašiach ( 3-5 l ) s mechanizmom na striekanie. Takéto sódy sa rozvážajú po krčmách, určite máte niekde v blízkosti sódovkáreň, radi vám sódu predajú. Alebo pozrite krčmy.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 5. 2006 12:39

    aké sú to prosím tradičné sodové láhve, kde sa dajú kúpiť, nemôže byť sóda z plastavých

Další doporučené recepty: