• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
    Napište svůj komentář k receptu

    Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

    autor: luckymili
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 40
        ks ořechy zelené
      • 4,75
        l červené víno
      • 900
        g cukr
      • 1
        ks muškátový oříšek nastrouhaný
      • 1
        ks hřebíček
      • 1
        ks vanilkový lusk
      • 1
        l brandy

    Postup přípravy receptu

    1
    Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě. Necháme 50 dní a každé 2 týdy protřepeme.
    2
    Otevřeme, přecedíme, smícháme s brandy, nelijeme do láhví, zakorkujeme a necháme dalších asi 6 měsíců na tmavém chladném místě.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Salát ze zelených fazolek

    Salát ze zelených fazolek

    Salát z kiwi a zelených jablek

    Salát z kiwi a zelených jablek

    Salát z brambor a zelených fazolek

    Salát z brambor a zelených fazolek

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Hela -
      Hela - | 21. 9. 2007 09:25

      Ale Ivane, to už zcela určitě není víno! Ale pamatuji se, že kdysi mí rodiče taky takhle nakládali ořechy (říkali tomu žaludeční likér) nebo místo ořechů do sklenice na jaře nalámali mladé zelené výhonky borovice (dál postup stejný jako ty) a měli "borovičku".

    • Ivan Horák
      Ivan Horák | 20. 9. 2007 17:21

      Já jsem vážení zkusil něco takovéhoto: Na Petra a Pavla si natrhal do 4l sklenice ořechy. Ty popíchal vidličkou (hrůza, všechno špinavý)pak je zasypal 1 kg cukru (pískový) pak to nechal 2 měsíce ležet (nebylo to na sluznci, ale v garáži). Otevřel, přecedil přes hadřík a rozředil konzumním lihem dle chuti. Jednoduché a moc mě to chutná. zkuste si to taky.

    • luckymili
      luckymili | 29. 6. 2006 10:55

      Zuzano, tak to už je pátá variace na ořechovku, kterou mám do sbírky, díky, vyzkouším letos všechny!! Já ji sice nepiji, ale ráda likéry vyrábím /letos už mám zaděláno na 12 druhů/ a naše mami a muž ji mají moc rádi. Až se bude koštovat, dám vědět a pokusím se schovat aspoň vzorek na jaro.

    • Zuzana H
      Zuzana H | 29. 6. 2006 09:12

      Teď jsem dostala na jiném fóru tento recept :15 zelených ořechů - nakrájet na kousky, přidat kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, citronovou kůru z 1/2 citronu a zalít 1 litrem vodky, nechat uležet 6 týdnů, pak svařit 1/2 litru vody s 500 g cukru a smíchat. Píšou nechat uležet do jara, ale nám to nikdy tak dlouho nevydrželo. Pokud se ti ji podaří do jara uchovat a opravdu bude lepší než na podzim, tak dej vědět.

    • luckymili
      luckymili | 29. 6. 2006 09:03

      Jitko, tohle není ořechovka, jinak recept na ni, kdybys měla zájem už tady je. Máme velký ořešák a každoročně spoustu ořechů a mě je líto, že často přijdou nazmar, tak se snažím jich zpracovat co nejvíce a tento recept se vyskytuje velmi často v zahr. receptech.

    • Jitka
      Jitka | 28. 6. 2006 19:27

      Moje mamka dělá ořechovku, což jsou taky zelené ořechy, ale naložené místo vína ve slivovici nebo vodce a tp. Výborné, krásně voní, bohužel nevím přesný recept

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
    Nápoje Alkoholické Francie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Červené víno Cukr Hřebíček Muškátový oříšek Ořechy Vanilkový lusk
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Marcipán ze sušeného mléka

    Marcipán ze sušeného mléka

    Krtkův dort II.

    Krtkův dort II.

    Rybí pomazánka III.

    Rybí pomazánka III.

    Fantastický bramborový chléb

    Fantastický bramborový chléb

    Obrácená buchta z jablek

    Obrácená buchta z jablek

    Cuketové špízy s masem

    Cuketové špízy s masem

    Kávový zákusek - řezy

    Kávový zákusek - řezy

    Jablečný víkendový koláč - vláčný

    Jablečný víkendový koláč - vláčný

    (nejen) Hořčicové řízky

    (nejen) Hořčicové řízky

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    34
    Máslové sušenky s čokoládou
    Máslové sušenky s…
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    29
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    26
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Chcíplý pes začíná zavánět. K otevření hospod chce zneužít politické svobody a vydávat je za stranické buňky

    Chcíplý pes začíná zavánět. K otevření hospod chce zneužít politické svobody a vydávat je za stranické buňky

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    • Recepty.cz
    • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí