Vanilková zmrzlina našich babiček

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko, žloutky, cukr a vanilkový lusk ušleháme dohusta. Když je hmota hladká, postavíme směs do vodní lázně a za stálého šlehání šleháme tak, aby hmota zůstávala na vařečce v silnější vrstvě. Nevaříme !
2
Procedíme, vychladíme ve studené vodní lázni a necháme v zmrzlinovém strojku zmrazit. Pokud nemáme strojek, postavíme do nádoby z rozdceným ledem a pomalu šleháme asi 20-30 minut, až je zmrzlina tuhá.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mléko Vanilkový lusk Žloutek

Komentáře k receptu

  • mimi
    mimi |

    20. 6. 2013 18:58

    mrazák :-D :-D

  • Jaňule
    Jaňule |

    18. 7. 2011 20:38

    Jak je možné že mi to nezhoustlo???Nechybí tam něco??? :-(

Abecední seznam: