Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks rozšlehané vejce velká
    • 40
      g anglická slanina nebo šunka...
    • 1
      ks jarní cibulka menší
    • 6
      ks medvědí česnek listů 5 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku másla, nejlépe v nepřilnavé pánvi (cca 20 cm), osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu nebo šunku s pokrájenou jarní cibulkou.

RADA: Vaječné recepty, které musíte zkusit

2
Po osmažení slaniny s cibulkou vše zalijeme rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci(dvě velká nebo tři menší), do kterých jsme vmíchali pokrájené listy medvědího česneku a smažíme do ztuhnutí vajec. Pomoci k větší nadýchanosti omelety nám může krátké přiklopení pokličkou.
3
Omeleta by měla být vláčná a nevysušená, spodní část pevná a vrchní ještě lesklá a nadýchaná. V tuto chvíli přesuneme omeletu na talíř a ihned podáváme. Výborná je s čerstvou zeleninou, chlebem nebo jiným pečivem.

RADA: Medvědí česnek si v kuchyni zamilujete

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: