Vaječná omeleta na způsob rajčatové pizzy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek bazalka
    • 200
      g klobása
    • 125
      g mozzarella
    • 8
      ks vejce
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme rajčata, polovinu jich pokrájíme na kostičky a zbytek na plátky. Oloupeme a nasekáme stroužek česneku. Opereme bazalku. Jednu snítku odložíme stranou. Zbylé lístky otrháme a nakrájíme na nudličky. Větší část klobásy nakrájíme na kostičky. Zbytek spolu s mozzarellou pokrájíme na kolečka. Rozkvedláme vejce, přidáme pokrájenou bazalku a parmezán. Pikantně osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Ve velké pánvi rozpálíme olej, krátce na něm osmahneme česnek s kostičkami kobásy. Přidáme nakrájená rajčata a zalijeme je vejci. Asi 10 minut smažíme. Když vejce ztuhnou, rozložíme po povrchu plátky rajčat, klobásy a mozzarelly. Pánev s omeletou dáme na 10 minut do trouby a dozlatova ji upečeme. Širokou lopatkou ji podebereme a opatrně přeneseme na veliký talíř. Ozdobíme kousky rajčat a lístky bazalky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • an.ti.k
    an.ti.k |

    13. 1. 2012 16:22

    Vynikající recept, moc jsme si všichni 3 na omeletě pochutnali.