Uzenářská směs s hráškem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g maso - drůbeží, vepřové, králičí... (dle chuti)
    • olej je-li třeba
    • 100
      g špekáček nebo klobása, cca
    • 100
      g uzené maso , kladenská, moravské, nebo šunka od kosti... cca
    • 50
      g anglická slanina nebo Váhalova, moravská... cca
    • 200
      g hrášek čerstvě naloupaný nebo rozmražený 150 -
    • česnek nebo lahůdková cibulka i s natí
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme. Dáme je na olejem potřenou rozpálenou pánev. Můžeme i na suchou rozpálenou, protože uzenina pustí tuku většinou dostatek. Na pánev dáme hned i pokrájené špekáčky, slaninu a uzené a vše za občasného promíchání smažíme téměř dozlatova. Před koncem smažení přidáme i hrášek a nastrouhaný česnek (1 větší stroužek) či pokrájenou lahůdkovou cibulku (nebo obojí) a vše společně dosmažíme do změknutí hrášku. Nakonec okořeníme, solit není většinou nutné a podáváme s čerstvým chlebem, pečivem, topinkou a chlazeným pivem.
2
Místo masa můžeme použít i játra.

Komentáře k receptu

  • Síma
    Síma |

    5. 3. 2016 19:19

    Rychlé a senzační jídlo, dík za to :)) doporučuji.