Typický sicilský tvarohový dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kaetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do jemného krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme do našlenaného krému. Piškotový korpus rozřízneme podélně na dva pláty a jeden položíme na dno dortové formy. Potřeme ho tvarohovou směsí, zarovnáme kulatým nožem a přikryjeme druhým plátem piškotu. Dort uložíme do chladu asi na 2 hodiny, pak ho opatrně překlopíme na talíř (dnem nahoru) a silně posypeme moučkovým cukrem. Nakonec povrch ozdobíme barevným kandovaným ovocem. Část tvarohové směsi můžeme ponechat stranou a ozdobit jí vršek dortu. Pak vše posypeme cukrem a ozdobýme kandovaným ovocem. Ricottu lze nahradit sýrem Mascarpone.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: