Tuňákový koláč s pórkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě postačí levný sendvičový
    • 1
      balíček listové těsto
    • 1
      ks pórek středně velký
    • 1
      ks rajče
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g tvrdý sýr nastrouhaný
    • smetana na vaření troška
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazané teflonové dortové formy vymačkáme listové těsto. Uděláme cca 3 cm okraj. Dáme na 30 minut do lednice odpočinout.
2
Mezitím z tuňáka vymačkáme štávu. Dáme do mísy a postupně přidáme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájené rajče, celá vejce, rozetřený česnek. Vše smícháme s 1 dcl smetany (pozor: neulít, jinak se rozmáčí těsto!). Osolíme a opepříme.
3
Vzniklou hmotu vyklopíme do formy (neměli bysme se dostat přes okraj listového těsta), posypeme sýrem. Na vrch pro krásnou zlatou barvu můžeme položit 2-3 hoblinky másla.
4
Dáme zapéct na 180 °C na 30 min. do trouby.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.