Sýrová roláda na sladko i na slano

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 1 roládu
    • 200
      g eidam sýr 2-3 cm
  • Náplň slaná
    • bílý jogurt
    • máslo
    • moravské uzené
    • nakládané okurky
    • petrželka
    • sůl
    • tavený sýr já používám Apetito
    • šunka slanina, klobása nebo jakýkoliv jiný tvrdý salám - kdo co má rád
    • nakládané kapie

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sýr eidam vložíme do neděravého igelitového pytlíku a zauzlujeme. Dáme vařit vodu a do horké, NE VAŘÍCÍ se vody, dáme sýr i s pytlíkem a necháme ho úplně roztavit. Pak vyndáme na stůl a rozválíme válečkem, chvíli počkáme, až sýr trochu ztuhne, aby se nám nelepil, ale ještě za tepla ho rozválíme na tenký obdélník.
2
Utřeme vždy nejdříve sýr s jogurtem a máslem, hmota nesmí téct, musí být hezky roztíratelná a pak vařečkou vmícháme ostatní ingredience, které jsme pokrájeli na malé kostičky, petrželku nasekali. Směs rozetřeme na celý plát, kromě 3 cm na konci. Roládu stočíme, zabalíme do alobalu a dáme pořádně vychladit.
3
U sladké náplně postupujeme stejně. Mandarinky nakrájíme na malé kousky, česnek do směsi vymačkáme a rozetřeme směs na plát. Než zabalíme dáme na kraj od kterého začínáme stáčet 1 řadu kuliček tmavého vína, až pak budeme roládu krájet, udělá nám víno krásnou mozaiku. Roládu pak krájíme trochu našikmo. Roláda je výborná k pivu i vínu, ale také jako jednoduchá studená večeře s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: