Švestková povidla se slivovicí

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Rozmixujeme, přidáme cukr a přikryté necháme stát 4 hodiny. Potom přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Vmícháme slivovici, povidly naplníme sklenice a dobře uzavřeme.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Slivovice Švestky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • RomankaTr.
    RomankaTr. |

    25. 8. 2011 09:18

    S povidly to opravdu nemá nic společného, ty vařím i půl dne. Zkusila jsem ze zvědavosti, protože švestek je letos tolik, a je to dobrá švestková marmeláda. Na kynuté koláče bude výborná.

  • Linda83
    Linda83 |

    16. 8. 2011 15:37

    Když se přidává želírovací cukr - není tohle spíše švestková marmeláda? Myslím že do povidel se nedává želírovací cukr, jen obyčejný a že povidla se vaří dlouho, několik hodin se nejprve nemíchají a míchjí až ke konci do požadované hustoty...

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    30. 8. 2006 15:14

    Citronová šťáva se přidává při vaření.

  • Krtek
    Krtek |

    30. 8. 2006 11:18

    A kdy ten citron?

Abecední seznam: