Svarba - hrách a kroupy

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hrách
    • 250
      g kroupy
    • 1
      lžička olej
    • 1
      špetka kmín
    • 150
      g škvarky 100-150
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g uzeniny párky, atd. nebo uzené maso

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočený hrách uvaříme, zvlášť vaříme kroupy s troškou kmína a soli a oleje - aby se nepřivařovaly. Na tuku a škvarcích osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájené párky nebo uzené maso. Vše potom promícháme s procezeným hrachem a kroupami. Pokud se nám zdá svarba příliš suchá, lze ji přimastit sádlem a znovu promíchat. Je moc dobrá se zelným salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    23. 6. 2010 14:30

    dobrý den chci se jen zeptat jestli neznáte nějaký dobrý recept k hrachovým luskům?dá se k tomu udělat omáčka?napište děkuji?

  • Světlana
    Světlana |

    5. 10. 2006 22:42

    Jídlo, které daleko lépe chutná než zní recept. :-) A může klidně být i bez škvarků, jen potom chce výrazněji kořenit - dávám pepř, stroužek česneku, majoránku.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    5. 10. 2006 18:13

    Toto jídlo mám moc ráda, s uzeným masem nemá chybu.