Staročeský štrůdl

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenko na vále. Lehce potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, taky zlehka, po celé ploše, rozprostřeme strouhaná jablíčka, posypeme štědře cukrem, oříšky, rozinkami, trochou strouhanky a malinko pokapeme rozpuštěným máslem.
2
Přeložíme jeden delší kraj tak do třetiny, přes něj druhý a vrzneme na plech vyložený pečícím papírem tím "švem" dolů. Potřeme máslem. Vejdou se tři na standardní plech. Upečeme tak na 200 °C. Po vytažení z trouby opět potřeme máslem.
3
Nejdřív je tvrdší ale do druhého dne změkne a je moc dobrý, jsem na něm závislá :-D
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Ocet Oříšky Rozinky Strouhanka Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: