Špenát zapékaný ve fillo těstě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g fillo těsto (viz. recept Fillo těsto)
    • 1
      kg listový špenát čerstvý
    • 300
      g ovčí sýr
    • 3
      ks cibule velké
    • 1
      svazek kopr
    • 375
      g rostlinný olej
    • 375
      g kondenzované mléko neslazené
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnutý špenát nasekáme na drobno, osolíme a necháme odstát. Potom z něj jemně vytlačíme vodu, přidáme nasekanou cibuli a kopr, rozmačkaný sýr, přilijeme mléko, vejce a polovinu oleje, okořeníme. Dobře promícháme.
2
Těsto vyválíme a vyložíme dno a boky vymazané formy, necháme na zakrytí. Těsto potřeme olejem, dáme náplň a přikryjeme zbytkem těsta.
3
Povrch potřeme olejem a pečeme 1 hodinu. Podáváme horké.

Komentáře k receptu

  • Barbara
    Barbara |

    25. 11. 2005 10:35

    Dělám podobný recept, který máme velmi rádi. Jen nedávám kopr a místo mléka cottage cheese. Pro překvapení dávám trochu nasekaných mandlí a celé buráky.

Abecední seznam: