Smetanovo-bazalkový králík s česnekem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Belith04

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Stroužky česneku si nakrájíme na plátky. V králíkovi uděláme špičatým nožem díry, které vyplníme kousky česneku. Takto necháme maso na chvíli odpočnout v lednici (cca 30 minut). Pak si nakrájíme nadrobno obě cibule. V rozpálené pánvi osmažíme cibulku (necháme ji zesklovatět), pak přidáme zbytek česneku (pokud jsme jej celý spotřebovali na králíka, tak si cca dva menší stroužky přidáme). Přidáme maso a zprudka je po obou stranách orestujeme. Pak přendáme do zapékací misky a přilejeme asi 100 ml zeleninového vývaru. Maso obracíme přibližně kazdých 10 minut a přeléváme. Pečeme dokud maso nezměkne (cca 50-60 minut). Nakonec si připravíme do hrnku sladkou smetanu s 1 lžičkou sušené bazalky a s 1 lžičkou plnotučné hořčice. Zálivku dobře promícháme a králíka s ní přelijeme. Necháme zapéct a vytvořit mírnou krustu - asi dalších 15-20 minut.
2
Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo s noky.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    6. 11. 2016 20:27

    výborné česneku není moc

  • Světlana Škorpilová
    Světlana Škorpilová |

    28. 9. 2009 21:10

    Vynikající, velmi doporučuji. K množství smetany, dala jsem 2 kelímky (215 g) - máme rádi smetanové omáčky a bylo to akorát. A s česnekem se opravdu nesmí šetřit.

  • Lenka Juříková
    Lenka Juříková |

    2. 9. 2008 14:00

    Výborný recept - místo zeleninového vývaru jsem dala pod králíka na kostečky nakrájený patizon, mohla by být i cuketa (podlila voudou) a po upečení šťávu se zeleninou rozmixovala - byla z toho bezvadná omáčka.

  • Romi
    Romi |

    28. 1. 2008 07:35

    Králík byl super, výborná mňamka, všem nám moc chutnal. Krom staršího synátora, ale ten nemá rád králika vůbec.

  • Magdalena
    Magdalena |

    4. 12. 2007 02:30

    Bolo to fakt dobre, sice som si to trosku zjednoduchsila, nevyplnala som zajaca cesnakom, pretoze som nemala cas, ale vyslo to celkom dobre!inak odporucam viac podlievat!

  • Alois Ponížil
    Alois Ponížil |

    13. 1. 2007 15:53

    Vynikající! Doporučuju!

  • Jitka Š.
    Jitka Š. |

    13. 2. 2006 06:56

    Udělala jsem tohle jídlo v neděli k obědu. Je to super. Maso zůstává šťavnaté a šťáva se šlehačkou je velice dobrá.

  • Katka Ševčíková
    Katka Ševčíková |

    12. 2. 2006 17:47

    Samozrejme jsem mela na mysli 2x 125 ml smetany, coz by mohlo odpovidat zhruba dvema beznym bilym jogurtum pro ty, kteri chteji minimalizovat kalorie. Kdyz koupite rovnou 250 ml smetany, nic tim nezkate. Tak vam zbude aspon dost dobre omacky :-))

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    9. 2. 2006 18:26

    Prosim, 1az dve smetany je dost neurcite, take sladka smetana byva 250ml ale taky i 500ml !? Primlouvam se za upresneni, recept se mi libi.

Abecední seznam: