Slepice s petrželovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg slepice
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka
    • 3
      pepř mletý zrnka
    • nové koření
    • badyán
    • sůl
    • petrželka
  • Knedlíčky
    • 100
      g strouhanka
    • 1,5
      dl drůbeží vývar
    • hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička máslo
    • muškátový oříšek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka.
2
Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí vývaru, ochutíme, prošleháme a vsypeme do ní nakrájenou petrželku.
3
Strouhanku namočíme do vývaru, ochutíme solí, muškátovým květem a spojíme vejcem. Dle potřeby dohustíme hrubou moukou, tvoříme knedlíčky velikosti většího ořechu. Vaříme 5-7 minut ve větším množství vody.
4
Uvařené knedlíčky zvlášť a porcovanou slepici vložíme do hotové omáčky.

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    1. 4. 2013 17:38

    Děkuji už jen za to, že tento recept někdo zná. Dělalla jej má babička, ale zemřela dřív, než mi jej předala. Přes dvacet let se pokouším, ale knedlíčky pořád nebyly ono. Tyhle to jsou, akorát je vařím v omáčce. Mohu se zeptat z kterého jste kraje? Děkuji :-))