Šlehačka vlasní výroby

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 2malasisi2

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme mléko, máslo a ztužený tuk. Zahříváme, až do bodu varu - nevaříme. Necháme chvíli prochladnout, přelijeme do mixéru a 4 minuty (!) mixujeme. Uložíme do lednice na 24 hodin, pak hmotu ušleháme jako normální smetanu ke šlehání. Při došlehávání přidáme cukr podle chuti.
2
Šlehačky je hodně a je výborná. V době, kdy na našem trhu chybělo kde co, včetně šlehačky, jsem ji s úspěchem vyráběla. Dnes když zapomenu šlehačku koupit, tak si ji snadno vyrobím.

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    11. 2. 2008 11:59

    Aničko,tak to nevím,ještě jsem to nezkoušela.Šlehačka se mi zdá dost pevná a nikdy na moučnících nebyla dlouho,protože se vše snědlo.Za pokus nic nedáte.

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    11. 2. 2008 08:53

    Pokud chcete,aby šlehačka na moučníku vydržela déle,může se přidat ztužovač?Recept mne zaujal a určitě zkusím.