Slané buchtičky, krucánky, grahamky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marsí

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cukr
    • 60
      g máslo
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 0,5
      kg mouka polohrubá - nebo 1/4 grahamové či 1/4 hladké
    • 3,4
      balení droždí obyčejné kostky cca 42 g
    • 1
      lžíce sůl zarovnaná
    • 5
      stroužek česnek rozmačkaný
    • koření na pizzu nebo oregano - asi kávová lžička
    • lněná semínka nebo sezamová
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto zpracujeme jako každé jiné kynuté těsto - vzejít kvásek, nechat alespoň 1/2 hodiny těsto nakynout a pak z něho tvoříme buď malé buchtičky - houstičky nebo grahamky nebo uválíme provázek a stočíme do "šulánků". Tohle těsto se dá použít i na slaný koláč. Nejlepší je ale s tou grahamovou moukou jako grahamky.
2
Jsou vynikající s máslem, jako příloha k salátům, těsto se dá plnit šunkou a sýrem (v podstatě asi čímkoliv). Na povrchu můžete potřít vodou a posypat zbytkem semínek. Tu vynikající chuť tomu právě dodá ten česnek a koření.

Komentáře k receptu

  • ELA
    ELA |

    25. 5. 2006 15:14

    tak zase já ze své "kuchařky" - je to zkomolenina z "mein Gott", určitě to není super tajná ingredience :)). mějte se fajn

  • Marsí
    Marsí |

    25. 5. 2006 14:43

    hihi..."šmankote"?.....no to se nedá jednoznačně říci...něco jako "ježkovy oči"..."kurňa"...nebo "šmarjájósef"...no tak něco...:o))))..zapomněla jsem tam totiž napsat jak se to peče, ale tady jsou holky šikovné a určitě to ví.

  • airan
    airan |

    25. 5. 2006 14:35

    Marsi, co je to "šmankote"?

  • Marsí
    Marsí |

    25. 5. 2006 13:40

    Šmankote....peče se to ve středně rozehřáté troubě cca 15-20 minut. Orientačně.

Abecední seznam: