Šátečky se špenátem a slepičím masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • 1
      ks vejce na potření
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • kmín na posyp
    • sezamová semínka na posyp
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g slepice vařená
    • 200
      g špenátový protlak
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • česnek
    • chilli
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibuli, přidáme krájené vařené maso, rozmražený špenát, okořeníme česnekem a chilli kořením dle chuti, povaříme a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme 2 minuty a dáme vychladit.
2
Těsto rozválíme na obdélník asi 3-4 mm silný, rozdělíme rádýlkem na 15 ks, okraje potřeme vajíčkem a naplníme studenou směsí. Přehneme v polovině, uzavřeme okraje a klademe na suchý plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kořením a pečeme v rozpálené troubě do zlatova. Podáváme teplé a je to vážně pochoutka!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.