Šarlotka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 1
      sklenice cukr
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžička jedlá soda přelitá trochou octa
  • Náplň
    • 500
      g jablka
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička skořice
  • Navrch
    • šlehačka
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech ingrediencí vytvoříme měkké těsto a rozdělíme na tři díly. Každý díl rozválíme na vymazaný a vysypaný plech (nebo papír na pečení) a upečeme tři pláty.
2
Nastrouháme oloupaná jablka na hrubo, prosypeme cukrem a skořicí a necháme odstát. Slijeme šťávu, které jablka pustí, a dále vaříme asi deset minut tak, aby vzniklo pyré. Vychladlé pyré rozetřeme na první plát, přikryjeme druhým, na to rozetřeme ušlehanou šlehačku s cukrem a přiklopíme posledním plátem.
3
(Navrch Šarlotky je možno ozdobit čokoládovou polevou nebo jen posypat práškovým cukrem. Taktéž do těsta je možné přidat trochu kakaa). Dáme do ledničky a počkáme nejlépe do druhého dne, až pláty zvlhnou a dají se lépe krájet.

Komentáře k receptu

  • Ňuška
    Ňuška |

    22. 1. 2007 10:02

    Ano, jsou potřebné dvě šlehačky. Jedna šlehačka patří do těsta, druhá šlehačka patří ušlehat s trochou cukru mezi pláty. Doufám, že je to takhle jasnější.

  • Klara
    Klara |

    21. 1. 2007 20:24

    veleice dobry recept, ale mam jednu otazku...tam jsou potrebene dve slehacky? protoze je tot rochu zamotane, s tim testem a slehackou...takze s ceho je to testo jenom? s moky,cukru, masla a sody? tak to aspon ja chapu....Dekuji :)