Ze všech ingrediencí vytvoříme měkké těsto a rozdělíme na tři díly. Každý díl rozválíme na vymazaný a vysypaný plech (nebo papír na pečení) a upečeme tři pláty.
2
Nastrouháme oloupaná jablka na hrubo, prosypeme cukrem a skořicí a necháme odstát. Slijeme šťávu, které jablka pustí, a dále vaříme asi deset minut tak, aby vzniklo pyré. Vychladlé pyré rozetřeme na první plát, přikryjeme druhým, na to rozetřeme ušlehanou šlehačku s cukrem a přiklopíme posledním plátem.
3
(Navrch Šarlotky je možno ozdobit čokoládovou polevou nebo jen posypat práškovým cukrem. Taktéž do těsta je možné přidat trochu kakaa). Dáme do ledničky a počkáme nejlépe do druhého dne, až pláty zvlhnou a dají se lépe krájet.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ňuška
|22. 1. 2007 10:02
Ano, jsou potřebné dvě šlehačky. Jedna šlehačka patří do těsta, druhá šlehačka patří ušlehat s trochou cukru mezi pláty. Doufám, že je to takhle jasnější.
Klara
|21. 1. 2007 20:24
veleice dobry recept, ale mam jednu otazku...tam jsou potrebene dve slehacky? protoze je tot rochu zamotane, s tim testem a slehackou...takze s ceho je to testo jenom? s moky,cukru, masla a sody? tak to aspon ja chapu....Dekuji :)