• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Rybíz ala brusinky II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Rybíz ala brusinky II.

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rybíz ala brusinky II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg rybíz
      • 0,25
        l ocet
      • 650
        g moučkový cukr
      • 0,25
        l voda
      • 5
        ks hřebíček
      • 1
        ks skořice celá

    Postup přípravy receptu

    1
    Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme.
    2
    Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr, přivedeme k varu.
    3
    Potom vložíme do nálevu rybíz a koření a 10 min. povaříme.
    4
    Horký rybíz s nálevem plníme do menších lahviček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
    5
    Necháme vychladnout, potom uložíme do chladu.
    6
    Konzumujeme jako náhradu za brusinky k pečeným masům, obložený dušenými jablky nebo hruškami.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Červený rybíz ala brusinky

    Červený rybíz ala brusinky

    Nakládané brusinky

    Nakládané brusinky

    Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

    Kandované brusinky - s vanilkou a…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Marie
      Marie | 30. 7. 2016 08:19

      Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

    • Marie
      Marie | 30. 7. 2016 08:19

      Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

    • J.Tereza
      J.Tereza | 13. 7. 2014 20:59

      Vydržte, chce to čas na rôsolovatenie. Žiadne zaváraniny sa nekonzumujú hned po príprave. :-)

    • Kateřina L. | 3. 7. 2014 14:39

      Tak nevím, co jsem zase udělala špatně, ale rybíz mám zase tekutý. Vařila jsem to přesně podle receptu před 2dny, ale je to stále úplně tekuté. To to ještě zrosolovatí- asi už ne,co? Terezo prosím poraďte, mám ty sklinečky třeba otevřít a vše ještě jednou v hrnci povařit, nebo co s tím? Děkuji za rady.

    • J.Tereza
      J.Tereza | 30. 6. 2014 09:35

      Kačenko, tak to preliatie neviem vysvetliť, akým má význam, tak som recept dostala a tak ho dodržiavam, ale určite to nejaký zmysel má. možno urbí povrch ríbezlí kyslejším prostredím, neviem... Rosolovité ríbezle budú, ale používam až v zime, nie hneď po uvarení. :-)

    • Kateřina L. | 29. 6. 2014 14:45

      Terezo, proč se má rybíz nejdříve přelít nálevem ocet+voda? Má to nějaký důvod? Kdysi jsem už něco podobného z rybízu dělala, ale vůbec mi to nezrosolovatělo. Recept už nemám, takže ho nemohu porovnat. Dle Tvého receptu to po vychladnutí bude krásně rosolovaté? A už se nesterilizuje.. nezkazí se to pak?Díky za odpověď.

    • anička
      anička | 4. 4. 2014 15:40

      každopadně skusimale 1.g. rybizu no nevim nevim jak to bude vypadat ha ha prosim opravte to patři tam asi 1.kg rybizu :-D :-D

    • HelenaPa | 3. 4. 2014 13:41

      Přesně tak zpracováváme rybíz už roky, máme moc rádi. Dávám 1.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 20. 7. 2008 12:24

      Danka ďakujem :)))

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 20. 7. 2008 10:10

      Protože tento rok ze Slovenska nebudu mít brusinky, tak jsem hledala nějaký recept - náhražku za brusinky. Vyzkoušela jsem ,Terezko, tvůj. Recept je velice jednoduchý a rychlý. Dávám za 1.

    • Blanka Šubecová
      Blanka Šubecová | 14. 8. 2006 14:47

      Mám podobný recept, možná je tam méně cukru, ale hlavní rozdíl je, že to dělám z černého rybízu. Šťávu přidávám do svíčkové a plody na knedlíky na talíř. Nemá to chybu. Jako dezert na šlehačce je to také výborné.

    • konvalinka
      konvalinka | 20. 5. 2006 12:22

      také jsem takto rybíz zkoušela,ale nějak tam tu chuťbrusinek necítím.Jen je s tím víc práce.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 13:29

      Jitko, keď máte svoje ríbezle, pridám ešte jeden recept na zaváranie, aby ste sa v lete nenudili : )))

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:06

      Souhlasím, je to výborné zužitkování rybízu a chutná naprosto skvěle. Svíčkovou si už bez nich nedovedeme představit. Jen rybíz v nálevu nevařím 10 min., necháváme jen krátce přejít varem, jinak vše stejně. P.S. Díky za výborné recepty, paní Terezo, už jsem jich pěkných pár vyzkoušela a vždycky za 1!

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 07:01

      Barčo, ja to nerobím ako náhražku. Mám v záhrade mnoho kríkov ríbezlí, tak ich zužitkuvávam na rôzne spôsoby. Takých ľudí môže byť viac, čo nevedia, čo s ríbezľami, tak som im ten recept ponúkla.

    • barča
      barča | 12. 5. 2006 14:13

      Také jsem je dělala, ale není nad pravé brusinky. Pokud jich nekonzumujete tuny, tak se vyplatí koupit "pravé ořechové" a nedělat se s náhražkou. To je moje zkušenost od mých domácími konzumentů a kritiků.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 13:34

      Také jej dělám, pravé brusinky kupujeme jen výjimečně:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Moučkový cukr Ocet Rybíz Skořice Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dušený špenát

    Dušený špenát

    Tuňáková pomazánka II.

    Tuňáková pomazánka II.

    Lasagne á la kamarádka Terka

    Lasagne á la kamarádka Terka

    Krůtí guláš s těstovinami

    Krůtí guláš s těstovinami

    Muffiny z banánů s kousky čokolády

    Muffiny z banánů s kousky čokolády

    Babiččino kuře na šunce

    Babiččino kuře na šunce

    Jemné palačinky z acidofilního mléka

    Jemné palačinky z acidofilního mléka

    Brownies - vláčné a kypré :-)

    Brownies - vláčné a kypré :-)

    Hovězí kližka ala španělský ptáček

    Hovězí kližka ala španělský ptáček

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    17
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    15
    Smetanový dortík
    Smetanový dortík
    14
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    13
    Kuře na citronech
    Kuře na citronech
    12
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    AHA.cz Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Krvavé koleno, Honzo vstávej, cukr káva. Pamatujete si ještě pravidla? Naučte je vaše děti

    Krvavé koleno, Honzo vstávej, cukr káva. Pamatujete si ještě pravidla? Naučte je vaše děti

    Reflex.cz Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    • Recepty.cz
    • Rybíz ala brusinky II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí