Radíčo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory středních
    • 2
      lžička olivový olej možno jakýkoliv
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 5
      hrst polníček Lepší je hořké Radíčo nebo lze i rukolu
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet Lze i obyčejný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky česneku a stříkne trochu dobrého octa, lžičku olivového oleje, špetku soli a špetku pepře.
2
Horké brambory se scedí nebo oloupou (mají být hodně uvařené) a ještě horké nahážou na připravenou rukolu. Pak se to celé, ještě horké, pořádně promíchá (salát se spaří a změkne). Jíst se to dá teplé i studené.
3
Ovšem nejlepší je to z hořkého salátu, kterému se v itálii říká radíčo. Jenže to u nás snad ani neseženete, přitom to naše rodina pěstuje už padesát let a roste to u nás bez problémů. Velká škoda.
4
Lze i varianta, kdy se brambory nahradí vařenými fazolemi (asi tak hrnkem).
5
Recept je originální ze severní Itálie.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.