Platýz s mandlovou krustou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Markéta S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • filety z platýze
    • mandle nahrubo nasekané
    • 2
      lžíce bylinky nasekaných čerstvých
    • sůl
    • bílek
    • olej nebo máslo na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme sníh z bílku a smícháme s nasekanými bylinkami. Nasolené filety ponoříme do bílkové směsi a ihned po vyjmutí do nasekaných mandlí. Pořádně mandle přitlačíme. Smažíme ve směsi másla a oleje, dokud není ryba hotová a mandle dozlata osmažené. Ještě můžete přímo na pánvi lžící přidat trošku bílkové směsi, mandle pak lépe drží.
2
Podávejte s čím chcete, já k tomu mám nejradši opečené nové brambory s petrželkou (uvařené a oloupané nové brambory orestujeme na másle, posolíme a posypeme ještě na pánvi nasekanou petrželkou).
3
Jinak lze recept aplikovat na víc druhů ryb, ale musí to být ryba co dobře drží pohromadě, například losos.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Veronik@
    Veronik@ |

    8. 8. 2013 12:36

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké doporučujete bylinky. Platýze budu dělat poprvé a dá se říci, že jíst ryby se vlastně teprve učím, takže intuice je nulová :-! . Díky moc za tip.