Piškotový srnčí hřbet

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžíce želatina
    • cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g rozinky
    • 1
      balíček meruňky
    • 1
      balíček dětské piškoty kulaté
    • hnědý rum pro děti použijte ovocný sirup
    • šlehačka a kompotované meruňky nebo broskve na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené meruňky nakrájíme na drobno a s rozinkami namočíme do rumu. Želatinu rozpustíme v mléce, vmícháme do tvarohu, osladíme, přidáme vanilkový cukr a promícháme.
2
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a celé dno i boky vyložíme piškoty, které pokropíme rumem. Navrstvíme polovinu tvarohové hmoty, rozložíme polovinu ovoce namočeného v rumu a uložíme vrstvu piškotů. Opět pokapeme rumem, rozložíme zbytek tvarohu, ovoce v rumu a zakryjeme piškoty. Necháme dobře v chladničce ztuhnout.
3
Před podáváním vyklopíme z formy, ozdobíme šlehačkou a měsíčky kompotovaného ovoce.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    31. 7. 2006 12:21

    Vo vlažnom, ale pozor na teplotu, nesmiete prekročiť 60 st., inak stratí želírovaciu schopnosť.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 7. 2006 12:59

    Želatina se rozpouští ve vlažném mléce a nebo studeném?

  • Petra
    Petra |

    25. 7. 2006 09:12

    Ještě nemám vyzkoušené,ale vypadá to lákavě.P.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: