Piškotové řezy II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: juzzy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve uvaříme pudink: dáme vařit mléko, v jedné šlehačce rozkvedláme oba pudingy, až bude mléko přecházet do varu přidáme šlehačku s pudinky. Za stálého míchání uděláme klasický pudink, který pak odstavíme a necháme vychladnout (přikrytý sáčkem, aby se neudělal moc velký škraloup). Prozatím si vyválíme 2 pláty listového těsta, měly by být stejné, ve velikosti plechu na pečení.
2
Listové těsto upečeme každé zvlášť, nejlépe se to dělá na rubu plechu na pečícím papíře, aby se nám plát neroztrhal při vyndavání. Mezitím si našleháme druhou smetanu a s vychladlým pudinkem ji smícháme dohromady. 1 hotové listové těsto položíme, už normálně dovnitř, na plech, polijeme 1/2 pudinkové směsi, nato pokládáme piškoty a znovu zalijeme zbytkem směsi. Navrch položíme 2. těsto a nastrouháme čokoládu. Necháme přes noc uležet, aby se piškoty promáčely a druhý už baštíme.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 8. 2008 13:31

    Jano, řekla bych, že se pudink vaří ve 3/4 l mléka, další 1/4 l je šlehačka na rozmíchání pudinků.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    6. 8. 2008 11:30

    Neuvádíte z kolika mléka se puding uvaří - když jsou dva pudingy, tak z litru mléka ? Díky za odpověď.

Abecední seznam: