• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Pikantní "thajské" maso se zeleninou
    Napište svůj komentář k receptu

    Pikantní "thajské" maso se zeleninou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pikantní "thajské" maso se zeleninou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřová plec
      • cibule
      • olej
      • slanina
      • sůl
      • pepř mletý
      • paprika
      • cuketa
      • rajčata
      • staročeské koření
      • thajská grilovací omáčka
      • olivy nemusí být

    Postup přípravy receptu

    1
    Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, posolíme, popepříme, a "vymácháme" je v misce s olejem, okořeníme staročeským kořením (nemusí být, staročeské koření je moje oblíbené, takže ho strkám do všeho).
    2
    Na oleji opečeme a přesuneme do pekáčku, ne příliš velkého, akorát na množství masa, které připravujeme, který jsme vyložili slaninou a kolečky cibule.
    3
    Maso poté "pošmajchlujeme" thajskou grilovací omáčkou (v každém supermarketu v oddělení s asijskými surovinami nebo dippy, stojí asi 50 Kč).
    4
    Kdo má rád ostřejší jídla, omáčkou nemusí šetřit. Poté maso pečeme v troubě a během pečení obracíme, aby maso bylo pěkně červené a měkké.
    5
    Pokud je potřeba, přiléváme mírně vodu. Asi 10 min. před dopečením si nakrájíme zeleninu: rajčata na půlky, papriky na čtvrtky, cuketu asi na cm silné plátky (i se slupkou), olivy necháme celé. Zeleninu poklademe na maso, lehce pokapeme thajskou omáčkou a dopečeme.
    6
    Pozor, zelenina nesmí být rozblemcaná. Opravdu stačí 10 minut.
    7
    Příloha: vařené brambory.
    8
    Chutná to výborně i za studena z chlebem, který namáčíme ve šťávě, která pustí z masa a zeleniny, a chutě se neuvěřitelně prolnou.
    9
    V létě na tento způsob grilujeme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Sojové maso se zeleninou

    Sojové maso se zeleninou

    Přírodní maso se zeleninou

    Přírodní maso se zeleninou

    Kuřecí maso se zeleninou

    Kuřecí maso se zeleninou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Žaneta
      Žaneta | 7. 1. 2008 13:23

      Pane Karle! PROMIŇTE! Přepsala jsem se, omlouvám se. Komentář patřil jen a jen Kamilovi. Kamil, Karel, obě jména od "K", to se občas stane mě, které není dáno shůry. Takže ještě jednou, OMLOUVÁM SE, doufám, že virtuální omluva postačí, a to nemyslím nijak pejorativně.

    • Karel Karel
      Karel Karel | 6. 1. 2008 17:19

      Když nechápete, tak si ve svém komentáři v třetí větě od konce, prosím, velmi pozorně přečtěte, koho jste oslovila. Pak se asi přestanete divit, tedy aspoň v to doufám.

    • Žaneta
      Žaneta | 6. 1. 2008 10:31

      Ten komentář patřil Kamilovi Krybusovi, ne Karlovi Karlovi. Nechápu vaše rozčilování.

    • Karel Karel
      Karel Karel | 4. 1. 2008 14:51

      Je mi víc než jasné, že s Vaším receptem, je to jako s ruskými vejci, burgundským gulášem atp..Jestli někdo něco nepochopil a neumí číst mezi řádky a nepozná nadsázku, pak to rozhodně paní Žaneto nejsem já, ale každý dobrý skutek (tím mám na mysli, že jsem Váš recept obhajoval) musí být po zásluze potrestán . takže co se toho důvtipu týče, "zameťte" si, prosím, napřed před svým prahem... no komu není shůry dáno v apatice nekoupí, ale i tak doufám, že se Vám konečně rozsvítí a uznáte, že jste v tomto případě šlápla vedle

    • Lída*
      Lída* | 3. 1. 2008 11:16

      Žaneto recept není vůbec špatný, co nevidět vyzkouším a když se někomu nelíbí tak ať ho nevaří !Zdravím :-)

    • Žaneta, autorka rcpt
      Žaneta, autorka rcpt | 2. 1. 2008 16:58

      Óó, to mě tady Kamil Krybus pěkně propral. Kamile Krybusi, omlouvám se Vám hluboce za tento můj neumělý recept, který jsem vymylela z toho, co dům zrovna dal (vzhledem k tomu, že přijela neohlášená návštěva, a chleba z máslem jim servírovat, to po mě opravdu nechtějte). Takže vzásadě za prznění thajské kuchyně může má neohlášená návštěva :-)))). Jaká pravidla při vytváření pokrmů? Kolik světových šéfkuchařů si zakládá na své fantazii?? Jistá pravidla by se měla dodržet snad u jídel typu Svíčková. p.s.Ty uvozovky v nadpisu opravdu mají své opodstatnění, ten recept je stejně thajský, jako americký původ písně Škoda lásky. Ale to, kromě Vás pane Karle, každý pochopil. A mimochodem, tenhle recept zažil mnoho repríz, a sklidil jen ty nejlepší ovace. Právě proto jsem se o něj podělila s ostatními.

    • Karel Karel
      Karel Karel | 25. 12. 2007 15:14

      Lusindo, když narazíte na některé Kamilovi komentáře, tak Vám přijde, že snad ani nestál u plotny, když by guláš zahustil do zlatova zasmaženou hladkou moukou (vrchol barbaství), klobásy v něm rozvařil (sýr snad i na jednodtlivé molekuly - viz jeho komentář na Dědkův(pivní guláš) na burgundský způsob). Pak je na místě otázka, co tím chtěl básník říct?, a také proč? Asi by udělal lépe, kdyby mlčel. A osobně, aniž bych meditoval nad nesmrtelností chrousta, tuto "thajskou" pochoutku vyzkouším.

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 22. 12. 2007 14:12

      No jen to, že tam není skoro nic, co by bylo typické pro thajskou kuchyni, snad jen ta omáčka. Tato kuchyně používá málo masa, o slanině nevědí nic a zbytek je v tom dřívějším komentáři. Dále lbych chtěl poprosit o dodržování jistých pravidel při vytváření názvů pokrmů.

    • Lusinda
      Lusinda | 21. 12. 2007 19:35

      Kamile, autor-ka dal-a uvozovky,můžete prosím specifikovat,co jste chtěl komentářem říci?

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 21. 12. 2007 19:09

      Ty uvozovky jsou na místě. Thajská kuchyně jako směsice čínsko-indicko-anglicko-francouzkých kuchyní a patří mezi nejvyhlášenější na světě. Sice nezná ani olivy, ani brambory, ani cukety atd. Tím ale neříkám, že by recept nebyl chutný. To prostě taková směska s thajskou omáčkou.

    • Jarča
      Jarča | 18. 12. 2007 10:47

      sůl, pepř je 2x

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Olej Olivy Paprika Pepř mletý Rajčata Slanina Staročeské koření Sůl Thajská grilovací omáčka Vepřová plec
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Řezy s rebarborou

    Řezy s rebarborou

    Játrové knedlíčky

    Játrové knedlíčky

    Česnekové plátky se slaninou

    Česnekové plátky se slaninou

    Lahodný roládový moučník

    Lahodný roládový moučník

    Cizrna na italský způsob III.

    Cizrna na italský způsob III.

    Lilek s rajčaty

    Lilek s rajčaty

    Uzené tofu na kari

    Uzené tofu na kari

    Banánové muffinky

    Banánové muffinky

    „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

    „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

    Doporučujeme

    30 minut
    Lehký bramborový salát

    Lehký bramborový salát

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    57
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    39
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    25
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Zavřít kantýny, když běží výrobní linky, je další blbost Babišovy vlády. Správné je zavřít obojí. Testy nic neřeší

    Zavřít kantýny, když běží výrobní linky, je další blbost Babišovy vlády. Správné je zavřít obojí. Testy nic neřeší

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Pikantní "thajské" maso se zeleninou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí