Pikantní kuřecí karbanátky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zuzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso vařené
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      svazek petrželová nať
    • 1
      svazek řapíkatý celer
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička citronová kůra nastrouhaná
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nadrobno nasekat. Cibuli, petrželku, řapík celeru a chilli papričku (kdo má rád ostrá jídla, nechá semínka, jinak vyhodit) nakrájet nadrobno.
2
V míse smíchat kuřecí maso s cibulí, petrželkou, celerem, chillí papričkou, vejcem, bílkem a strouhankou (dle potřeby). Osolit, opepřit, okořenit citronovou kůrou. Masovou směs míchat tak dlouho, až je hmota jednolitá a dobře váže. Potom navlhčenýma rukama vytvořit zploštělé karbanátky a smažit po obou stranách dozlatova.
3
Výborné s čerstvým zeleninovým salátem. Vývar upotřebit jako silnou polévku s domácími nudlemi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.