Perníkový chlebík

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 350
      ml mléko
    • 2
      lžíce med
    • sůl 1 malá odměrka
    • 500
      g mouka (Např. 150 g pšeničná celozrnná, 150 g žitná chlebová, 200 g pšeničná hladká)
    • 1
      lžíce perníkové koření Mleté (skořice, hřebíček, badyán, anýz, fenykl, zázvor, citr. kůra)
    • sušené droždí 1 malá odměrka
    • 50
      g nasekané ořechy
    • 50
      g rozinky a jiné sušené ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, nastavíme program základní, kůrka světlá. Pokud chceme perník hutnější jako biskupský chlebíček, volíme program rychlý. Během promíchávání hlídáme konzistenci těsta, musí se odlepovat od stěn nádoby, případně ji upravíme přidáním hladké mouky.

Komentáře k receptu

  • Magda
    Magda |

    12. 3. 2008 09:55

    Moc dobrý.