• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce bílé víno 2-3
    • 150
      g anglická slanina Slaniny či špeku
    • rozmarýn čerstvý - lžička sušeného
    • 5
      stroužek česnek Na plátky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Římský hrnec si necháme namočit dle návodu a mezitím si připravíme umytá a osušená kuřecí stehna tak, že kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete.
2
Pokud použijete olej, tak stehna přelijte olejem a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Pokud použijeme slaninu či špek, tak marinování vynecháme. Slaninu, nebo špek si pokrájíme na malé kostky a zasypeme stehna. Přidáme bílé víno a vložíme římský hrnec péct do trouby. Pečeme asi 55 minut při 220 °C, následně odkryjeme a dopékáme kůžičku dalších asi 20 minut.
3
Podáváme z různě upravenými bramborami, rýží a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková | 24. 4. 2007 09:04

    Jarda má pravdu, tuk se může úplně vynechat. Když jsem poprvé pekla v římáku celé kuře, tak jsem koukala kolik tuku se z něj vypeklo a šťáva byla vynikající.Takže Jano římák je pro jaterní dietu vhodný.

  • Jaroslav Pelcman | 24. 4. 2007 08:31

    Jano, není vůbec nutné dávat do římského hrnce tuk, ani slaninu či špek. Pokrm se nepřipálí díky tomu, že hliněná nádoba se máčí na nějaký čas do vody. Na druhou stranu, tak tyhle nezdravé věcičky dají pokrmu zase malinko jiný šmak.

  • Jana Hrouzková | 20. 4. 2007 18:45

    Všude se píše,jak se v římském hrnci vaří bez tuku,ale v hodně receptech je olej zastoupený. Je tedy nebo není nutný? Co se stane, když ho tam nepřidám? Syn má jaterní dietu a olej musíme úplně vypustit. Děkuji.

  • Jana Koubová Koubová | 27. 1. 2007 22:40

    Kuřecí stehna je možno péct rovnou s bramborami, ušetří se nádobí a je to dobré. Jana K.

  • Airan | 4. 7. 2006 17:09

    Pro mne vsechna jidla v rimskym hrnci (proste ve vsech kameninovych nadobach) jsou lepsi na chut, nemuzu si pomoct:-) A na rozmarinu - to musi byt chut a vune..:-)

  • Jitka Malinová | 28. 6. 2006 10:25

    Římský hrnec mám glazovaný uvnitř, poklička už né, ale ta hlína už je nějak upravená, že se nemusí namáčet. Při pečení se nemusí podlévat a ani dávat žádný tuk.

  • Jaroslav Pelcman | 28. 6. 2006 08:15

    Římský hrnec je nádoba tvaru klasického nebo podobného tvaru plechovému pekáči. Je vyrobena z neglazované keramiky. Tedy vlastně jen z hlíny. Hlína ale musí mít schopnost nasáknout vodu. Hrnec má vždy samostatné dno a víko, které by do sebe měly zapadat. Římský hrnec je vhodný pro všechny, kteří trpí žlučníkovým onemocněním, jsou na redukčních dietách nebo jen snaží žít zdravě.

  • Anina | 27. 6. 2006 14:06

    Co je to ten římský hrnec a v čem je lepší ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Česnek Kuřecí stehna Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Turecký med

Turecký med

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Makové lívance

Makové lívance

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Doporučujeme

15 minut
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka

Rýže s mletým hovězím z bambusového…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

30 minut
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

Luštěninový salát s rukolovým pestem…

90 minut
Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

30 minut
Císařský trhanec

Císařský trhanec

20 minut
Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou

Linguine s růžičkovou kapustou a…

Bazar
Punčochové nohavičky proti otěru stehen Punčochové nohavičky proti otěru stehen Více info
Punčochové nohavičky proti otěru stehen Punčochové nohavičky proti otěru stehen Více info
Houby, pomazánky, pečení, bramborové spec. Houby, pomazánky, pečení, bramborové spec. Více info
ŽLUTÁ silikonová forma na pečení, tvar diamant ŽLUTÁ silikonová forma na pečení, tvar diamant Více info

Poslední sledované recepty

94
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
87
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
86
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
59
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Výtečné polévky k obědu i večeři: Inspirujte se recepty, které zahřejí na těle i na duši
Výtečné polévky k obědu i večeři: Inspirujte se…
Kapusta omilostněna: Těchto 7 receptů si zamilujete
Kapusta omilostněna: Těchto 7 receptů si…
Domácí sádlo a škvarky: Udělejte z nich pomazánku, nadýchané rohlíky nebo knedlíky k obědu
Domácí sádlo a škvarky: Udělejte z nich pomazánku…
Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v mikrovlnné troubě!
Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v…
Nejzvláštnější restaurace světa: Jídlo ze záchodu, nohy ve vodě nebo obsluhující opičky
Nejzvláštnější restaurace světa: Jídlo ze záchodu…
AHA.cz Teď aby chodila kanály: Pawlowská se postarala o pořádné antré

Teď aby chodila kanály: Pawlowská se postarala o pořádné antré

Mimibazar 5 tipů, jak si užít svátek svatého Valentýna

5 tipů, jak si užít svátek svatého Valentýna

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kostymérka Zlaté labutě Michaela Horáčková Hořejší: Několikrát jsem na sobě měla sto let staré šaty a nikdo to nepoznal

Kostymérka Zlaté labutě Michaela Horáčková Hořejší: Několikrát jsem na sobě měla sto let staré šaty a nikdo to nepoznal

Ženy.cz Ženy v Saudské Arábii mají víc volnosti, než si myslíme, říká Teissing z Creative Dock

Ženy v Saudské Arábii mají víc volnosti, než si myslíme, říká Teissing z Creative Dock

Blesk.cz Přiznání Urbánkové (†83) ve spárech režimu: Jak to bylo s antichartou?

Přiznání Urbánkové (†83) ve spárech režimu: Jak to bylo s antichartou?

SportRevue.cz FOTO: 38 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 38 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Dětská hvězda Honey Boo Boo váží přes metrák a jde na gastroplastiku: Bojím se, ale milovaného jídla se nevzdám!

Dětská hvězda Honey Boo Boo váží přes metrák a jde na gastroplastiku: Bojím se, ale milovaného jídla se nevzdám!

Blesk Horoskopy Bezcitní: Kterým znamením empatie úplně chybí?

Bezcitní: Kterým znamením empatie úplně chybí?

Abecedazahrady Masopustní maska pro děti i dospělé: Jak vyrobit smrtku, medvěda nebo kobylu?

Masopustní maska pro děti i dospělé: Jak vyrobit smrtku, medvěda nebo kobylu?

  • Recepty.cz
  • Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí