Pařížské řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme a na 2-3 hodiny dáme na sebe do ledničky. Pak každý obalíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách do červena na másle. Zvlášť na 50 g másla dozlatova opečeme cibulku a na ni dáme řízky, trochu podlijeme vodou a do měkka podusíme. Hotové dáme do tepla v jiném kastrolu. Pak šťávu z masa dobře odpaříme (aby nebyla moc vodnatá). Do této šťávy dáme rozkvedlaná vejce a usmažíme je. Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni řízky posypané vejci a posypeme pažitkou nebo sekanou petrželí.
2
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kompotem.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kuřecí prsa Máslo Pažitka Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Rora9
    Rora9 |

    31. 12. 2012 15:28

    To fakt ani náhodou :-D

  • Pepa Kvedlár
    Pepa Kvedlár |

    25. 7. 2006 16:55

    Je mi to velice líto, ale tohle není recept na Parízský rízek.

Další doporučené recepty: