Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II.

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kostka měkký tvaroh 250 g
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce máslo rozehřáté
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      vejce
    • 1
      dl mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh rozdrobíme v mouce, přidáme vejce, tekuté máslo, špetku soli a tolik mléka abychom vypracovali hladké, ale husté těsto. Z těsta uválíme váleček, rozdělíme na dílky a obalujeme ovoce. Švestky, kousky jablek, meruňky apod. Těsto mužeme také vykrajovat lžíci, tak aby kousky byly pokud možno stejné. Hotové knedlíky vhodíme do vaříci vody a vaříme 5-7 minut podle velikosti. Uvařené knedlíky vyjmeme, vidličkou propíchneme, aby vyšla pára. Sladíme moučkovým cukrem, posypeme strouhaným tvarohem, nebo kakaem a omastíme rozehřatým máslem.
2
Ovoce použijeme bud čerstvé nebo v zimě zmrazené.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dášule
    Dášule |

    2. 6. 2015 12:18

    S těstem se opravdu krásně pracovalo a uvařili se také super, tak teď ještě, aby chutnaly. Plnila jsem je čerstv. borůvkami. ;-)

  • gabca
    gabca |

    29. 7. 2014 13:08

    Vyborny testo, se kterym se skvele pracuje. Dokonce se dalo i rozvalet. Vyslo na 15 vetsich merunek.

  • ariska
    ariska |

    4. 7. 2014 19:35

    moje první plnene tvarohove knedliky a nezbyl ani jeden :-) takze mohu jen a jen doporucit :-) :-) :-)

  • Miska
    Miska |

    3. 6. 2014 19:18

    Tak musím pochvalit , velice nám chutnaly a už jsem si ho přidala k oblibeným.Děkuji moc :-)

  • Misanekuk
    Misanekuk |

    30. 6. 2013 11:12

    Tak jsem to zkusila a musím pochvalit, jen trochu víc cukru jsme tam přidaly , s jedne porce 19 knedlíku :-) super

  • Jirka z Ústí
    Jirka z Ústí |

    22. 6. 2013 11:59

    Já jsem z této dávky vyrobil 21 jahodových knedlíků. Když tyhle knedlíky dělám, dělám je ze tří až čtyř dávek, kvůli namražení do zásoby. Jahody jsem napřed nechal zmrazit, aby se dobře obalovaly v těstě. Dbal jsem na dostatek plh mouky, aby se mi nelepilo těsto na ruce a stůl, Pořádně jsem každý knedlík poválel v dlaních, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené kolem ovoce, nakonec jsem každý knedlík v misce s moukou pomoučnil, aby se k sobě nelepily a naskládal jsem je na tácek a v této úpravě prudce zmrazil na -24°C. Pak je stačí uložit do sáčku, do mrazáku a můžete použít jen takové množství, které potřebujete. Já je ještě navíc zmrazené ještě zavakuuji, kvůli lepší trvanlivosti. Je paráda, když přijde návštěva třeba v prosinci a vy jim můžete nabídnout čerstvé jahodové knedlíky. Mám zkušenost i s meruňkami, švestkami, rebarborou, nebo dalším nakyslým ovocem. ...Jo a do těsta vmíchávám navíc sáček vanilkového cukru. To je podle mlsnosti naší rodiny. Tak dobrou chuť! :-)

  • Marcela Muckova
    Marcela Muckova |

    25. 1. 2006 10:26

    Tvarohovým těstem se ovoce obaluje.Dobře se těsto vykrajuje lžíci.Těsto trochu roztahneme do prostřed dame ovoce a zabalíme.

  • Hana Musilová
    Hana Musilová |

    24. 1. 2006 16:03

    Nevím jestli jsem pochopila dobře to s tím ovocem. Mám ho nakrájet na malé kousky a pak ho následně vtláčet do tvarohového těsta? Dík za info