Ovesná polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek oves
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      g kořenová zelenina (Celer, mrkev, petržel)
    • sůl
    • vegeta Nebo masox
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oves zalijeme 4 hrnky vody a necháme několik hodin nabobtnat, v téže vodě je uvaříme téměř doměkka. Na oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu.
2
Vše zalijeme povařeným ovsem, osolíme, ochutíme vegetou nebo masoxem, majoránkou, podle potřeby zředíme vodou a dovaříme doměkka.

Komentáře k receptu

  • Vladimir Ratuský
    Vladimir Ratuský |

    22. 2. 2007 10:24

    Polévku jsem zkoušel,ale s ovesnými vločkami a zeleninovým bujonem a kořenovou zeleninou,můžu říct,že s vločkami je příprave velice rychlá a po dochucení je polévka víborná a zdravá.