Ořechový likér

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 25
      ks hřebíček
    • 35
      ks vlašské ořechy zelené, asi z poloviny července
    • 1,5
      l konzumní líh 80% jemnější je vodka
    • 0,5
      l převařená voda
    • pomerančová kůra ze třech pomerančů
    • 5
      ks skořice
    • cukrový roztok svaříme 250 g krystalového cukru a 4 dcl vody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ořechy nakrájíme na 1/4 a spolu s pomerančovou kůrou, hřebíčky a skořicí dáme do 5-ti litrové sklenice (od okurek, se širokým hrdlem).
2
Zalijeme lihem a vychlazenou převařenou vodou.
3
Zamícháme, láhev uzavřeme a necháme 3 týdny na slunci (za oknem).
4
Poté přefiltrujeme do 3 litrové lahve, přidáme vychlazený cukrový roztok a uložíme ještě jednou na tři týdny.
5
Znovu přefiltrujeme a stáčíme do lahví.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.