Nakládaný lilek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek
    • sůl
  • Směs na naložení
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička mletá paprika
    • prolisovaný česnek nejlépe hodně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení z uvedených ingrediencí. Lilky lehce vymačkáme v dlani a dorůžova osmahneme na pánvi. Poskládáme do mísy a promícháme se směsí. Vložíme do sklenice, uzavřeme a necháme v chladu minimálně jeden den odležet.
2
Podáváme s pečivem, ke grilovanému masu, s těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lada
    Lada |

    4. 7. 2011 20:25

    Recept výborný, přidala jsem ještě čerstvou bazalku. Pro ostatní, které zřejmě neumí číst - nikde není psáno, že se lilky zavařují! A pro chytré horákyně, které neznají přípravu lilků - běžně se nechávají "vypotit", aby se zbavily vody a daly se krásně orestovat. Chce to jen vytáhnout paty do jižních států a ne chytračit na diskuzích.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 10. 2006 17:35

    Lilky se neloupou a nenechavaji "vypotit".Tedy alespon v Italii nejsou horke lilky.Je to skoda.

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    9. 6. 2006 19:18

    Výborné.

  • Danuše Bednářová
    Danuše Bednářová |

    1. 6. 2006 12:27

    Lilky se neloupou a sklenice se nezavařují. Směs octa s olejem lilky dokonale zakonzervuje.

  • Margita
    Margita |

    31. 5. 2006 13:55

    Nesterilizuje sa? Ďakujem za odpoveď!

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    30. 5. 2006 16:42

    Skvělý italský recept, který jsem dlouho sháněla. Neznáte náhodou recept na italská sušená nákládaná rajčata v oleji? Díky

  • Jířa
    Jířa |

    3. 5. 2006 21:57

    Neloupat - to by bylo škoda! :-)

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    30. 4. 2006 15:33

    Loupete ty lilky nebo je nechate tak jak jsou?

  • Jířa
    Jířa |

    30. 4. 2006 15:06

    Výborné, měli jsme ke grilovanému masu. Příště ale dám méně česneku než hodně, spíše aby měly lilky jen lehce česnekovou příchuť..

  • Helena
    Helena |

    13. 4. 2006 17:39

    To je velmi dobre.Da se vylepsit pridanim nasekanych jader vlasskych orechu.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    13. 4. 2006 09:55

    Moc se mi recept líbí, ukládám do oblíbených a vyzkouším!