Nakládané feferonky s rozinkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      kg feferonka (možno z poloviny nahradit kapií)
    • 0,3
      kg rozinky
  • Nálev:
    • voda 1 díl
    • med 1 díl
    • ocet 8% 1 díl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Feferonkám odřízneme stopku a vydlabeme semínka. Spařené rozinky necháme okapat a naplníme je do feferonek.
2
Připravíme nálev - všechny ingredience smícháme a zahříváme, až se med rozpustí. Feferonky naskládáme do skleniček, zalijeme nálevem a uzavřeme. Sterilujeme asi 20 minut při mírném varu.
3
Feferonky touto úpravou ztratí hodně ze své pálivosti, jsou výborné jako obloha k masu i samotné.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milli
    Milli |

    26. 9. 2014 16:24

    Zbytečná práce se cpaním, zavařte to půl na půl feferony a rozinky bez cpaní, jen spolu a uvidíte, lahůdka!

  • Máří
    Máří |

    25. 6. 2007 12:00

    Řečeno s Janem Werichem - přiměřeně, přiměřeně. Záleží na velikosti feferonek, jak se podaří vyplnit sklenici. Naplňte nejdřív sklenice a pak už odhadnete množství nálevu.

  • Gábina H
    Gábina H |

    20. 6. 2007 12:18

    Kolik děláte nálevu na toto množství?

  • kakamila
    kakamila |

    19. 6. 2007 21:22

    Tento recept znám je to sice dost pracné, ale výborné. Hlavně pozor!!!! Pracovat v gumových rukavicích - jinak vás i všechny kterých se dotknete bude V Š E C H N O P Á L I T.