Mazanec

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 70
      g cukr
    • 20
      g droždí
    • 2
      dl mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g mandlové lupínky - loupané
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, soli, cukru, droždí, mléka, vanilkového cukru a žloutků vypracujeme kynuté těsto. Vmícháme rozinky a necháme hodinu kynout. Potom z těsta uděláme bochník a dáme ho na vymazaný plech. Opět necháme vykynout. Potom povrch bochníku nakrojíme do kríže, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a upečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • red bottom shoes
    red bottom shoes |

    31. 10. 2013 05:07

    Greetings! My wife and I often publish guest posts for other blog site owners to help gain exposure to our work, as well as provide superb articles to website owners. It's a win win situation! If you happen to be interested feel free to e-mail me at: so we may talk further. Kudos! [url=http://www.redbottomshoes-cl.org]red bottom shoes[/url]

  • christian louboutin outlet uk
    christian louboutin outlet uk |

    13. 10. 2013 21:19

    Hey there! I was curious to know if setting up a blogging site such your own: is tough to do for inexperienced people? I've been hoping to develop my own blog for a while now but have been turned off mainly because I've always assumed it demanded tons of work. What do you think? Thanks [url=http://www.buychristianlouboutinoutlet.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url]

  • lulu lemon canada
    lulu lemon canada |

    9. 9. 2013 07:07

    Heya are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

  • petrushak
    petrushak |

    1. 4. 2013 14:40

    moc dobrý mazanec, jen místo rozinek jsem dala sušené brusinky, přidala hodně mandlových lupínků a dala trošku víc cukru.....povedl se, je krásný a chutný...díky za recept ;-)

  • RendyG
    RendyG |

    5. 4. 2012 18:22

    Tak se mi vůbec nepovedl, je hodně mastný a vůbec mi nevykynul...Tak se pouštím do jiného receptu, tenhle mě bohužel zklamal :-S

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    3. 4. 2010 18:52

    odpoledne jsem dopekla a z této dávky jsem udělala dva menší. jenom jsem dala 200g hladké a 200g polohrubé mouky a přidala jsem taky trochu cukru. Před chvílí jsme ochtnali a musím říct, že je výborný. Od letoška už budu mazanec jenom píct. Ty kupovaný se nedají vůbe přirovnat. Dávám velkou 1

  • jana vrbova
    jana vrbova |

    5. 11. 2009 14:04

    Dnes jsem se pustila do pečení-ale udělala jsem z toho vánočku přez celý plech.S těstem se moc pěkně pracovalo,jen jsem ubrala trochu mléka-dala jsem asi 170 ml.Nechala jsem to kynout 2 hod.,a na plechu ještě necelou hod.Je moc dobrá,jsem ráda,že se mi povedla,určitě ji zase brzy udělám.Děkuji autorce za vynikající recept.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 4. 2009 10:23

    Včera jsem měla premiéru. Mazanec je krásný, skoro jako na obrázku :-) jen je trošku sypký. Nevím, kde jsem udělala chybu, poradíte mi?

  • maru hlinková
    maru hlinková |

    11. 4. 2009 18:25

    Vynikající, možná bych taky přidala trochu víc cukru. Těsto jsem rozdělila na 2kusy, pekla jsem na 180, nadýchaný, úžasný.

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    26. 3. 2008 17:04

    Tak ten byl! Přidala jsem víc cukru.... a byl opravdu výborný! Původně jsem chtěla mazanec kupovat, ale ještě že jsem překonala lenost! Opravdu nám moc chutnal!

  • Hanka
    Hanka |

    23. 3. 2008 19:22

    Jj, je fakt dobrej neni tak hutnej a už je ho jenom půlka... a to jsme tady jenom dva

  • Marcela Koudelová
    Marcela Koudelová |

    22. 3. 2008 20:37

    Tak to je fakt moc dobrý recept dneska jsem upekla dva a jeden už je skoro pryč, díky za super recept. Určitě tento mazanec nebudu péct jen na velikonce.

  • Olda Štěrba
    Olda Štěrba |

    21. 3. 2008 11:23

    Jak od babičky, moooc dobrý

  • Jarka
    Jarka |

    6. 7. 2007 20:31

    Mám podobný recept, tento mazanec je v naší rodině nejoblíbenější /do těsta se dává pouze 6Dg cukru a 1 vanilkový cukr, pouze 1 vejce do těsta a 1 vejce na potření/. Je výborný, lehký a dlouho nevydrží, protože se rychle sní.

  • 6Verunka 6
    6Verunka 6 |

    21. 5. 2007 16:01

    Velmi dobrý, jeden z nejlepších co jsem kdy pekla.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 5. 2007 19:12

    Je super.

  • krizova
    krizova |

    24. 4. 2007 14:05

    taky prosim o recept

  • Nicol
    Nicol |

    24. 4. 2007 11:48

    Pavlo, nemohla byste napsat nějaký recept na ten "sladký, mastný, co se loupe"? Díky

  • Pavla
    Pavla |

    19. 4. 2007 09:03

    Tak jsem mazanec vyzkousela a musim rict, ze nesdilim nadseni. Testo fajn, jen jsem musela pridat trochu mouky, pracovalo se s nim fakt dobre, rychle vykynulo, upekl se taky super. Ale chutove je dost mdly, malo sladky. Opakovat ho jiz nebudu, vratik se k nasim mastnym a sladkym, tem hutnym, co se loupou po upeceni. K tomu kynuti: Lenca ma pravdu, sladke a mastnejsi testo, ktere delam, kyne klidne tri hodiny i dele.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    18. 4. 2007 14:40

    Lenčo, cesto mi nikdy nekysne 2 hod. Cesto je primerane vykysnuté vtedy, ak zdvojnásobí svoj objem a to pri bežnej izbovej teplote nemôže trvať 2 hod.

  • lenča
    lenča |

    17. 4. 2007 21:48

    No já nevím,ale hodina kynutí mi nepřipadá -dlhšia.Kynuté těsto obyčejně kyne 2 hodiny.

  • Monička
    Monička |

    16. 4. 2007 08:45

    super recept, mazanec se povedl!!!můj první mazanec!!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    16. 4. 2007 07:08

    Ospravedlňujem sa, že odpovedám až teraz. Kvások sa nenecháva vykysnúť dopredu, akurát možno droždie rozmiešať v mlieku, lepšie sa spracuje. Cesto vypracujete ako obvykle, kysne až potom, preto je potrebné nechať kysnúť dlhšie.

  • Monika
    Monika |

    15. 4. 2007 17:07

    Podle popisu to vypadá,že se nemusí dělat kvásek?Nebo se opravdu vše smichá dohromady?Dělám též mazance,ale vždy jsem dělala i kvásek.Děkuji.

  • lenča
    lenča |

    13. 4. 2007 19:29

    Chtěla jsem se zeptat,jak dlouho musím těsto zadělat,myslím tím vyšlehávat?Zamíchat asi nebude stačit,takže vypracovat hned od začátku rukama,anebo vařechou vymíchat,jako na každé kynuté těsto?

  • Lída N.
    Lída N. |

    13. 4. 2007 13:35

    Mazanec nebo vánočka bylo vždy pro mě diléma povede - nepovede a povedlo se. Díky za perfektní recept.

  • effatha
    effatha |

    10. 4. 2007 15:32

    Opravdu vynikající. Pekla jsem mazanec podruhé v životě, poprvé asi před 15 lety a nedopadl dobře, tak jsem se odvážila zase až teď, když tady vidím samou chválu na tento recept. Byl opravdu vynikající, paní Terezo, děkuji za skvělý recept.

  • Jana
    Jana |

    9. 4. 2007 16:03

    Pekla jsem včera,peču i dneska.Je to zatím nejlepší mazanec,jaký jsem kdy dělala.Dnes jsem přidala ořechy a trochu citronové kůry.Zaslouží si 1*.

  • Marie
    Marie |

    9. 4. 2007 09:44

    Mazanec byl chuťově výborný, ale opět mi praskl. Čím to je?

  • Petra K.
    Petra K. |

    8. 4. 2007 22:10

    Tento recept je výborný! Mockrát děkuji. Velice jsme si pochutnali. Jen jsem také ještě přidávala trochu mouky, protože se mi zdálo těsto řídké.

  • Adéla Boučková
    Adéla Boučková |

    6. 4. 2007 20:55

    Zkusila jsem to, vyšel báječně a je moc dobrý, díky.Předem jsem udělala kvásek a máslo jsem přidávala rozpuštěné a mléko vlažné

  • Janka Hrazděrová
    Janka Hrazděrová |

    6. 4. 2007 10:15

    Zdravím, smíchala jsem všechny suroviny dle rady, ale těsto se mi zdálo dost "mokré", i po přidání další mouky .... je to správné? Mléko jsem trošku ohřála, mohlo to být tím že nebylo vlažné? Díky za rady.

  • Kristýna Dvořáková
    Kristýna Dvořáková |

    18. 3. 2007 10:17

    Moniko, podívejte se na předchozí stranu, tam paní Jarčušková o teplotě a době pečení psala. Já ho na Velikonoce taky určitě vyzkouším.

  • Monika
    Monika |

    12. 3. 2007 21:28

    Prosím, jak dlouho a při jaké teplotě mám mazanec péci? Už se těším, až ho na velikonoce vyzkouším!

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    1. 3. 2007 13:00

    Včera jsem pekla váš mazanec. Těsto jsem zadělala v domácí pekárně-použila jsem normální droždí, ač do pekárny raději dávám sušené. Perfektně to nakynulo,akorát jsem po vyklopení z pekárny musela přidat trochu mouky(ale to se mi stává vždy, když dělám v pekárně těsto na koblihy, či kláče, buchty), udělala jsem bochánek dala ještě kynout na plech. Upravila jsem dobu a i teplotu pečení-peču na horký vzduch. Takže méňe stupňů a cca 45min. Byl to můj první mazanec, posílám vám jedničku. Jo akorát přidám příště-myslím,že určitě na velikonoce o trochu víc cukru-manžel má radši sladší.

  • Ida Juřicová
    Ida Juřicová |

    26. 11. 2006 21:46

    Davam za 1! Pekla jsem jen z polovicni davky,protoze jsem pekla v remosce,ale vysledek me velice mile prekvapil.Mazanec je krasne kypry a jemny.Generalka na vanoce a velikonce se povedla:-)

  • Alena
    Alena |

    4. 10. 2006 22:33

    Nedávno jsem zkoušela a byl opravdu mooooc dobrý. Děkuji za dobrý recept.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    19. 4. 2006 09:38

    Terezko,mazanec byl upečen .Krásně držel formu,ani jsem si nemusela pomáhat alobalem,nepraskl a byl krásně zla'toučký a skoro žádná práce!!Ve výsledku bezva mňamka.Byl ozdobou stolu.Za 1*.

  • Renáta Změlíková
    Renáta Změlíková |

    10. 4. 2006 08:19

    Zdravím, mám podobný recept od své maminky, jen s polohrubou moukou a herou. Je dobrý, ale hutný. Zkusím tentokrát Váš recept a porovnám. Pak dám vědět. Díky!

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    23. 3. 2006 18:33

    Jano, recept jsem na Vaše přání vložila pod název mazanec - vánočka.

  • Jana F.
    Jana F. |

    23. 3. 2006 16:09

    Jitko,můžete ten starý recept na vánočku napsat?Díky

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    23. 3. 2006 09:15

    Terezko,děkuji,zkusím ho udělat,pak poreferuji,ale bude určitě fajn.:-)A vypadá ,že s ním nedude žádná práce.(nešlehají se žloutky s cukrem,nedělá kvásek).

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 3. 2006 07:23

    Áno, je hustý, ja tiež nemám rada tie "umelé" z obchodu.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    22. 3. 2006 13:24

    Kdyby na Velikonoce nemělo být nic jiného tak mazance musí být!Miluji ho slabounce namazaný máslem.Ale mazanec mám ráda takový ten těžký,hutný a přesto kyprý.Ne jako ty kupované lehké a vyhnané práškama,jsou jak nic.Terezko,prosím,je tento takový?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 3. 2006 12:17

    Mňa babička vždy učila, že mazanec musí mať iné cesto ako vianočka : ))Dávam do vyhriatej rúry a pečiem asi pri 190 st. asi 40 min. Záleží to však od rúry. Pichnite do mazanca v strede špilku a uvidíte, či je vnútri upečený. Čistá špilka = upečený, mazľavá od cesta = treba dopiecť.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    22. 3. 2006 11:41

    Chtěla jsem tím říct, že mi recept připadá jako na naše vdolky a že mazanec děláme z jiného těsta, omlouvám se, spěchala jsem.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    22. 3. 2006 11:03

    Terezko, muzete jeste napsat, na kolik stupnu a jak dlouho asi pecete? Jinak Jitcin komentar me docela pobavil, hodne toho osvetlila :-)

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    22. 3. 2006 08:09

    Mazanec peču podle starého receptu na vánočku.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 3. 2006 07:04

    Tento recept mám ešte po babičke, polevu sme navrch nikdy nedávali. Ani sa neposypoval práš. cukrom. Ale myslím, že nič nepokazíte, keď si to polejete, ak máte radi. Aj ten citrón nebude na závadu, dáte tomu jemnejšiu príchuť : ) Citr. šťava a strúhaná kôra sa pridávajú do cesta.

  • Zuzka Bernátová
    Zuzka Bernátová |

    21. 3. 2006 19:52

    Recept na mazanec som už dávno hľadala.Raz som jedla citrónový a bol naozaj dobrý,len neviem kde sa ten citrón pridáva -do cesta ,alebo na vrch? Môžem aj do tohto receptu použiť citrón?Nedáva sa na povrch aj neaká cukrová poleva?