Masové ravioli s batáty a pažitkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 400
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks těsto
    • 100
      g drůbeží maso
    • 60
      g batáty
    • 2
      lžíce pažitka nasekaná
    • sůl
    • 1
      špetka pepř mletý (malá špetka)
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo přidává trochu oleje, ale když je těsto sušší, stačí do něj vmíchat jenom pár kapek vody.“
2
Příprava je snadná. Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku mouky, do ní vyklepněte vajíčka a pak pečlivě zpracovávejte asi 10 minut, aby vzniklo hladké, nelepivé a pružné těsto. Mělo by mít takovou konzistenci, že když do něj dloubnete prstem, důlek se pomaličku vyrovná zpátky.
3
Pokud nemáte strojek, vyválejte těsto na pomoučněném válu na plát silný asi 2 až 3 mm. Připravte náplň: maso a batát nakrájete na co nejmenší kousky a promíchejte se solí, pepřem a částí pažitky. Na plát těsta dávejte vždy malý kopeček náplně v asi pěticentimetrových rozestupech. Přikryjte druhým plátem a vykrajujte kolečka tak, aby ve středu každého byla náplň. Okraje k sobě pevně přitiskněte nebo přimáčkněte vidličkou. Hotové taštičky zavařte do vroucí osolené vody a po 5 minutách je sceďte. Pak ravioli rozdělte na talíře, polijte je máslem a posypte zbytkem pažitky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.