Masová roláda

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 1,5
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      dl mléko studené
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 200
      g šunka
    • 100
      g salám suchý
    • 3
      ks párky
    • 2
      lžíce kukuřice
    • 2
      lžíce hrášek
    • 2
      ks vejce míchaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso smícháme se solamylem, mlékem a ochutíme solí a pepřem. Vše pořádně propracujeme a mokrýma rukama rozprostřeme na igelit (stačí igelitový sáček) tak, aby vznikla placka cca 40x30 cm. Spodní kraj delší strany potřeme hořčicí a kečupem, poklademe na to plátky šunky, suchého salámu, párky, kukuřici, hrášek a vajíčka (samozřejmě si každý může udělat náplň podle svého). Pomocí igelitu zabalíme v roládu. Zeshora potřeme plnotučnou hořčicí, dáme do alobalem vyloženého pekáče nebo hlubokého plechu a podlijeme vodou.
2
Pečeme asi tak 1 hodinu, neustále dolíváme vodu, z které pak máme chutnou šťávičku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andra
    Andra |

    18. 3. 2008 09:37

    Peciete to cely cas odkryte?

  • Věra Novotná
    Věra Novotná |

    17. 3. 2008 17:54

    Místo alobalu do pekáče používám pečící papír. Krásně se ze všeho sloupne a pekáč se nemusí tak moc drhnout od připálenin. Recept výborný. Na Velikonoce se bude určitě hodit do obložené mísy.

  • Klára
    Klára |

    17. 3. 2008 17:41

    No tak k tomuto receptu není potřeba žádný komentář!! prostě výýýbornééé!!

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    11. 11. 2006 18:40

    Lucko, moc vám děkuji za recept. Mám teď období, že vařím každý vikend pro deset lidí a už mně dochází inspirace. Tento recept je opravdu balzám pro žaludek i oko. Maso jsem dala půl na půl, pekla jsem z kila a čtvrt masa, byly z toho 2 velké rolády, krásně se krájely, nerozpadaly, paráda. Samozřejmě dávám 1*.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 11. 2006 21:56

    To maso vepřové? Děkuji

  • Adam
    Adam |

    9. 11. 2006 15:25

    opravdu to bylo super, celá šiška se snědla za jedno odpoledne...

  • Kateřina R
    Kateřina R |

    27. 11. 2005 22:19

    výborné...místo hrášku jsem dala brokolici, čímž jsem zajistila, že to nejedly moje mlsné děti..:)příště zkusím olivy.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: