Máslový jáhelník s povidly

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly 2 X spaříme vařící vodou, pak zavaříme do horkého mléka se špetkou soli a umícháme hustou kaši, kterou osladíme a omastíme máslem (40 g). Pekáček vymažeme máslem (můžeme i vysypat strouhankou nebo kokosem), naplníme polovinou kaše, zarovnáme, potřeme povidly dle chuti a pokryjeme další vrstvou jáhlové kaše. Pokud máme hodně hustou kaši a jde špatně roztírat na povidla, můžeme ji naředit trochou mléka. Povrch lehce posypeme slabounkými plátky másla a zapečeme v předehřáté troubě dorůžova.
2
Hotový jáhelník podáváme teplý a pocukrovaný, s miskou rozpuštěného másla, kterým si každý může jáhelník ještě pokapat.
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Máslo Mléko Moučkový cukr Povidla Sůl Vanilkový cukr
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    7. 1. 2016 23:02

    Snědl se, to ano, ale žádné zvláštní nadšení.

  • Janaso
    Janaso |

    7. 1. 2016 23:02

    Snědl se, to ano, ale žádné zvláštní nadšení.

  • Jarmila
    Jarmila |

    10. 3. 2015 14:54

    Vynikajici sladke jidlo, i deckam to moc chutnalo a nekdy to zkusime i s cerstvym ovocem. Treba merunky by byly fajn.

  • Jarun
    Jarun |

    8. 7. 2011 22:16

    dobré to bylo <3 :-* :-)

  • Routnerová
    Routnerová |

    12. 6. 2011 19:14

    Jáhly máme moc rádi,nejlíp se švestkama.Jáhelník s máslem a povidly byl moc dobrý.Děkujeme za tuhle sladkou dobrůtku.

Další doporučené recepty: