Marmeláda z rajčat II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata
    • 500
      g cukr krystal
    • 1
      ks citron šťáva a kůra
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 0,5
      dl hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata oloupeme, rozkrájíme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem, nadrobno posekanou vanilkou a strouhanou kůrou. Promícháme, přikryjeme a necháme 2 hod. odstát. Přidáme citronovou šťávu a pomalu, za stálého míchání, vaříme do zhoustnutí. Vlejeme do skleniček, navrch nalejeme 1-2 lžíce rumu a ihned uzavřeme. Zabalíme do deky a necháme v suché páře, až do úplného vychladnutí.
2
Je dobrá na máslový chléb, můžeme ji použít do krémů, na ozdobu pudingů, ale i na studené rajčatové omáčky.

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    18. 9. 2006 20:50

    Rajcata jsem prohnala prez Tutty-Frutty kvuli seminek, marmelada ma vynikajici chut, doporucuji!

  • Airan
    Airan |

    23. 5. 2006 16:02

    Terezko, dekuji moc, uz se tesim na to:-)