Malinové řezy z majolky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 12
      lžíce polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g majonéza tj. 3 vrchovaté lžíce
  • Krém
    • tuk máslo nebo Hera
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 0,5
      balíček puding
    • 1
      l šťáva z malin

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme majolku, znovu trochu šleháme, pak přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo dobře vymazaný) a upečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10-15 minut. Mezitím rozmixujeme maliny, vlijeme do cedníku, lžíci propasírujeme a použijeme jen čistou šťávu. Pokud jí máme málo, můžeme dolít vodou. Pak šťávu přivedme k varu a zavaříme do ní pudink. Necháme vychladnout, pak vymícháme máslo s cukrem (podle kyselosti malin můžeme i přidat) a pudinkem do hladkého krému. Těsto na plechu rozdělíme na dvě poloviny, na jednu dáme krém a druhou ho přikryjeme. Povrch pocukrujeme.
2
Tento recept je možné použít i na bublaninu, pouze do něj přihodíte trochu ovoce.Bublanina je pak žluťoučká, nadýchaná a vláčná.

Komentáře k receptu

  • Vava -
    Vava - |

    31. 10. 2007 20:00

    V létě jsem v euforii všechno ovoce narvala do mrazáku a co teď s tím? Vyndala jsem maliny, rozvařila, přecedila, zavařila do nich pudink a bylo to. Je to nádherný kontrast ty žluťoučké řezy s jasně červenou náplní!

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    27. 6. 2007 11:12

    Ta majonéza se mi tam líbí. Já používám majonézu i do kynutého těsta na koláče, je to pak vláčné a dobroučké.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: