Maková bábovka - bez vajec

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek celozrnná mouka
    • 2
      hrnek mléko 1-2
    • 1
      hrnek mák
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrnek hnědý cukr hnědy
    • 3
      lžíce rozinky
    • 2
      lžíce ořechy nebo mandle
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo pomerančová kůra nebo skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celý mák namočíme na 1 hodinu do hrnku s mlékem.
2
Smícháme celozrnnou mouku s cukrem a práškem do pečiva.
3
Přidáme podle chuti rozinky (nejlepší jsou namočené alespoň na hodinu, nejlépe přes noc, v rumu) nebo ořechy (mandle).
4
Ochutíme nastrouhanou citrónovou kůrou nebo skořicí nebo vanilkovým cukrem.
5
Suché ingredience zalejeme mákem s mlékem.
6
Hustotu těsta upravíme mlékem tak, aby se dalo dobře nalévat do bábovkové formy. Formu můžeme vymazat máslem a vysypat strouhaným kokosem (nebo moukou).
7
Pečeme asi na 170 °C 45 minut.
8
Během pečení troubu zbytečně neotvíráme. Bábovku zkontrolujeme špejlí, jestli je dobře propečená, a vyklopíme.
9
Tato bábovka je jednoduchá, rychlá a mooooc dobrá. Celý mák křupe mezi zuby.
10
Můj Australan ji naprosto zbožňuje, musím ho brzdit, aby ji nesnědl na jedno posezení sám.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karin
    Karin |

    23. 1. 2016 19:04

    Je perfektní,hnědého cukru jen půl hrnku a trochu medu mnam <3

  • zuzana77
    zuzana77 |

    12. 1. 2014 13:06

    výborná, delala jsem z polohrubý mouky a přidala jsem do ní ješte sušené meruňky.

  • kokos
    kokos |

    10. 4. 2013 14:14

    Vždyť autorka receptu psala, že calý -_-

  • zazena
    zazena |

    11. 11. 2012 08:32

    Bábovka naprosto skvělá.Dala jsem normální krystal cukr,polohrubou mouku,skořici-úžasné!!!Doporučuji.Mák pomletý,tolik to nekřupe.

  • Monika
    Monika |

    28. 10. 2012 21:08

    Mozem potvrdit, babovka je naozaj vynikajuca. Jej priprava je velmi jednoducha a vysledok uspokoji aj tych najnarocnejsich milovnikov maku. Ako velke plus by som vyzdvyhla, ze je vlacna a spravne stavnata. Vdaka za recept.

  • Nina
    Nina |

    16. 8. 2012 03:17

    Dneska jsem upekla, uzasny recept, krasne krupave !

  • kachna5909
    kachna5909 |

    6. 4. 2012 05:07

    Vskutku dobrééééééééééééééééé

  • ...
    ... |

    13. 2. 2012 19:48

    a aky mak tam ma ist. Cely alebo pomlety? dakujem

  • pippiva
    pippiva |

    30. 11. 2011 15:02

    Trochu jsem si recept upravila. Mak jsem pomlela, cast cukru nahradila javorovym sirupem, mleko jsem pouzila sojove (muzeme pouzit i vodu), pridala jsem kuru z 1 citronu a upekla v chlebickove forme. Vysledek nema chybu, me osobne pripada i chutnejsi a nadychanejsi nez klasicky makovec s vejci. Diky. :-)

  • Peťka
    Peťka |

    24. 4. 2007 20:28

    Bábovku jsem vyzkoušela o víkendu. Použila jsem špaldovou mouku a ještě lžíci kukuřičné a pohankové mouky. Místo cukru jsem dala sušenou třtinovou šťávu. Bylo to moc mňam, mák hezky křupal mezi zuby. Prosím více takových receptů z celozrnné mouky a bez vajec. Děkuji!

  • Lenka Kaňová
    Lenka Kaňová |

    12. 4. 2007 03:54

    Bohužel jsem tuto bábovku nezkoušela z jiné mouky než z celozrnné (pšeničné i špaldové), bílou mouku totiž vůbec nepoužívám. Také moc nesladím, proto jsem ráda, že jste vyzkoušeli i jinak..

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    12. 3. 2007 13:08

    Je výborná, ale dala jsem tam trochu více cukru a polohrubou mouku.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 2. 2007 12:04

    Musí být bezpodmínečně celozrnná mouka? Když použiju normální, bude bábovka jiná? Díky za odpověď.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    22. 2. 2007 12:02

    Ted co kojim, tak obden pecu, protoze ulitavam na sladkem. Stejne mam ale v oblibenych uz tolik moucniku, ze to ani nestihnu vse vyzkouset :-o Tak tuhle tam taky pridam a prilezitostne zkusim. Vypada to dobre a ja mak miluju.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 2. 2007 11:44

    Už si ji ukládám, vypadá velmi sympaticky