Luxusní pomerančový dort

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Annalise

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a lehce osolíme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při 180 °C cca 20 minut.
2
Korpus ještě za tepla vyklopíme. 2 pomeranče oloupáme a nakrájíme na kousky. Tvaroh umícháme s vaniliny, tak se 4 lžícemi pomerančové šťávy a případně troškou nastrouhané kůry.
3
Korpus rozkrojíme na 3 díly. První dva díly namažeme tvarohem a posypeme pomeranči, navrch mažeme jen tvaroh, a to po celémo obvodu dortu. Zbylé 2 pomeranče vydrhneme, nakrájíme na kolečka (i s kůrou) a klademe po obvodu dortu. Nakonec dort posypeme vrstvou strouhané čokolády.

Komentáře k receptu

  • Richard R.
    Richard R. |

    2. 6. 2007 12:57

    Pomeranče jsem vybral sice dosti kyselé :p, ale příště budu pečlivější...Jednoduché a dobré

  • Luciperka
    Luciperka |

    2. 6. 2007 12:43

    Nehádejte se dámy...:). Včer ajsem koláč pekla a byl vynikající, chválím!

  • Dr
    Dr |

    22. 5. 2007 10:18

    Dnes už se dá koupit pravý vanilkový cukr (například v Albertu). Vyrábí ho firma Dr.Oetker a balíček má výtazné hnědožluté zabarvení. Stojí cca 5 Kč.

  • Marína_K
    Marína_K |

    22. 5. 2007 07:50

    Vanilínový sa nerovná vanilkový. Vanilínový cukor, ktorý bežne používame na výrobu sladkého pečiva, je iba náhradou za pravý vanilkový cukor. Jeho výrobu nájdete tu:http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMPRKSDQD3&id_kategorie=JNLQIRH5

  • Annalise
    Annalise |

    17. 5. 2007 16:37

    Vanilin je jiný název pro Vanilkový cukr - opravdu. Naleznete ho i na balíčku...:)

  • Gábina H
    Gábina H |

    16. 5. 2007 12:40

    Libko, to bude vanilkový cukr

  • Libka
    Libka |

    16. 5. 2007 12:13

    Mám dotaz, co jsou to ty "vanilny"? Děkuji