• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Losos na bílém víně
    Napište svůj komentář k receptu

    Losos na bílém víně

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Losos na bílém víně
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • losos
      • 3
        bílé víno
      • máslo
      • sůl
      • 250
        ml smetana ke šlehání
      • bazalka

    Postup přípravy receptu

    1
    Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme šlehačku a necháme ještě chvíli péci. Bílé víno se šlehačkou utvoří výbornou omáčku.
    2
    Jako příloha se hodí rýže, ale mohou být i hranolky nebo americké brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kuřecí stehna v bílém víně

    Kuřecí stehna v bílém víně

    Roláda na bílém víně s tuňákem

    Roláda na bílém víně s tuňákem

    Lišky na bílém víně s kotletou

    Lišky na bílém víně s kotletou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • trajeruska | 14. 10. 2012 14:22

      Vynikající :) konečně mám další variantu na pečeného lososa...

    • Vasek2
      Vasek2 | 25. 12. 2010 10:36

      Pro experimentatory: Pred pecenim doplnit na male kosticky nakrajenou, na par kapkach olivoveho oleje (extra virgin) osmahnutou a pote na bilem vine kratce dusenou, original madarskou cabajkou. Losos ziska neskutecne labuznickou chut. PS: Od tohoto "objevu" si lososa na jiny zpusob jiz nepripravuji.

    • Nikol Böhmová
      Nikol Böhmová | 23. 9. 2009 19:20

      Výborný recept. Já k tomu udělala bramborové medailonky a bylo to skvělé. Taky jsem amatér, ale tohle jsem zvládla :)

    • Katka
      Katka | 12. 4. 2008 12:15

      Také by mě zajímalo, jak dlouho se to peče a při kolika stupních? Přeci jen nejsem takový profík :)

    • Hanka babková
      Hanka babková | 13. 2. 2008 16:24

      Mám také dotaz, tu bazalku tam davate cesrtvou nebo susenou... jinak to vypada lakave... jen jako amater mam jeste jeden dotaz... jakpak dlouho se to pece? deuji za odpovedi:-)

    • Magda Malá
      Magda Malá | 31. 1. 2008 14:00

      Moc dobré! Akorát pozor na víno. Hodně záleží na jeho chuti. Mě dal manžel nějaké takové hodně aromatické, se zvláštním ocasem a věřím, že příště to s jemnějším bude ještě o dost chutnější.

    • Lucie
      Lucie | 5. 1. 2008 15:15

      vynikající, přesně podle receptu, doporučuji nešetřit smetanou, aby bylo omáčky dost

    • Kvítek
      Kvítek | 24. 12. 2007 19:25

      Dobrý a rychlý, doporučuji všem!

    • Radek
      Radek | 28. 10. 2007 15:24

      Nepoužil jsem ani kapku citrónu. Před pečením jsem maso marinoval ve víně a potom jsem jej dolíval až padla celá 0,7 l. Omáčka byl jemná.

    • Pavla
      Pavla | 28. 9. 2007 21:02

      Bazalku davate susenou, nebo cerstvou?

    • Petra Bukovská
      Petra Bukovská | 27. 8. 2007 08:53

      Výborné,držela jsem se přesně receptu a nikdo citron nepotřeboval. Proč nenechat vyniknout chuť lososa a dobrého vína. 1*

    • Anonym
      Anonym | 12. 6. 2007 18:16

      genialny recept uz aj utekam ho urobit :-) to sa oblizeme

    • Jarda
      Jarda | 27. 2. 2007 11:01

      ...jasně je to super recept...ženský to je přece jasný,že je to rychle hotový...ryby se pečou přeci rychle,ale to já 22 letej kluk,kuchař amatér nemusím vyprávět:))).Dneska tohle upeču mé přítelkyni,tak snad budu slavit úspěch:)

    • ALENA H.
      ALENA H. | 17. 1. 2007 16:47

      moc dobré, jen toho citronu jsem tam dala moc a ta omáčka byla moc kyselá, stačí doopravdy jen pár kapek toho citronu, omáčku jsme potom ještě zahustili moukou a dochutili podravkou

    • Ivana Pavlíková
      Ivana Pavlíková | 11. 12. 2006 18:30

      Včera jsme vyzkoušeli a musím říct, že to bylo výborné. Navíc jsme ještě syrového lososa pokapali citronem a opravdu to nemělo chybu :o) Doporučujeme

    • Michaela
      Michaela | 29. 10. 2006 15:15

      rychle a vyborne:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
    Maso Rybí Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Losos Máslo Smetana ke šlehání Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kokosky se strouhankou

    Kokosky se strouhankou

    Rohlíky na ráno

    Rohlíky na ráno

    Podmáslový chléb - moc dobrý

    Podmáslový chléb - moc dobrý

    Zeleninová polévka s pohankou

    Zeleninová polévka s pohankou

    Hruškové šátečky se skořicí

    Hruškové šátečky se skořicí

    Krowky

    Krowky

    Jednoduchá francouzská kaše

    Jednoduchá francouzská kaše

    Pizza z celozrnné mouky

    Pizza z celozrnné mouky

    Pečený květák s kari

    Pečený květák s kari

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    32
    Palačinky
    Palačinky
    31
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    28
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Pro všechny, kteří mají neustále hlad: 15 potravin, které sníží vaši chuť na jídlo

    Pro všechny, kteří mají neustále hlad: 15 potravin, které sníží vaši chuť na jídlo

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Reflex.cz Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    • Recepty.cz
    • Losos na bílém víně
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí