Letní salát z pečených paprik

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mikado

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na železné plotýnce, kterou položíme na plynový hořák sporáku opečeme celé papriky za sucha tak, aby jejich svrchní kůžička zčernala. Po upečení vždy každou z paprik vložíme do misky a přikryjeme shora talířkem, aby se zapařily. Po upečení zvoleného množství paprik je jednu po druhé vyslečeme. Po vyslečení zčernalé kůžičky máme celou masitou dužinu na stopce papriky. Vložíme je do další čisté misky nebo plastové dózy, kde je poskládáme vedle sebe a každou papriku poklademe rozmačkaným česnekem, zakápneme octem a polejeme trochou oleje a lehce posolíme. Vše opakujeme, než navrstvíme všechny papriky. Poté je vložíme do ledničky, kde je necháme minimálně hodinu zaležet, aby se všechny chutě dostatečně prolnuly. Před podáváním ještě promícháme.
2
Salát je výborný ke grilovanému či přírodně smaženému masu nebo i ke klobáskám.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ocet Paprika - bílá Slunečnicový olej

Komentáře k receptu

  • Pepa
    Pepa |

    6. 4. 2015 16:18

    Takže nechci nikoho naštvat ale salát z pečených paprik se dělá z červených paprik a ještě se do toho přidává nasekaná petrželka a musí se to docela dost osolit aby to mělo super bulharskou chuť vím o čem mluvím mám bulharské předky ;-)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    7. 8. 2006 11:44

    Tohle jsou ty nejlepsi papriky ktere znam:-)

Abecední seznam: