Kuskus připravíme dle návodu na balíčku. Zeleninu spaříme a krátce povaříme s podravkou. Scedíme, promícháme s kuskusem, ochutíme pepřem, popř. podravkou, zalejeme šlehačkou a posypeme strouhaným uzeným sýrem a zapečeme. Dobré i studené.
no docela je ale chutná to podobně jako rýže a šišky :-D
Jana Koutská
|
4. 1. 2008 13:05
Sbíhají se mi sliny, o víkendu se do toho pustím.
Tereza
|
25. 7. 2007 12:37
Není kuskus po zapečení takový blemcavý? Ráda bych tento recept vyzkoušela;tak se ptám;-)
Ňuška
|
15. 6. 2007 08:31
Včera jsem zkoušela, opravdu moc dobré.
Anonym
|
14. 6. 2007 10:33
Díky tomuto receptu jsem se rozhodla kuskus koupit a bylo to vynikající, jen jsem neodhadla množství, tak toho bylo hromada- Z půlky sáčku. Poučena už dělám na osobu tak 3-5 polévkovách lžic.Díky, jednoduché a praktické, když se vaří pro 1 osobu
Zuzka
|
28. 3. 2007 20:19
Spravny pomer vyvaru a kuskusu je: 1 dil kuskusu zalijeme 2 dily vyvaru (hoveziho, kureciho nebo zeleninoveho) , pridame trosku olivovoeho oleje a muzeme pridat i orisek orisek masla a nechame zhruba 5min. v priklopene misce "bobtnat". Dobrou chut :o)
Dana Malleková
|
17. 2. 2007 20:16
Správně se kuskus vaří v páře nad hrncem, ve kterém se dělá omáčka na kuskus. Takto se připravuje domácí kuskus, ten, který je v Čechách k dostání, tedy sušený, je nejlépe promíchat s trochou soli, trochou kvalitního olivového oleje a poté zalít vroucí vodou. Nechat odstát cca 10 minut. Nejdůležitější je odhadnout správné množství vody, aby nebyl tvrdý (málo vody), ale aby ani ve vodě neplaval. Jinak doporučuji zkusit kuskus a k tomu bílý jogurt. Lahoda!
Petra
|
16. 2. 2007 14:48
Kuskus stojí mezi 20 a30 kč někde i víc.Jedno balení máme s manželam tak na 3krát(manžel je jedlík).Je to fakt dobrota já ho pojídám někdy jen tak samotný.
Zdeňka
|
16. 2. 2007 14:47
Kuskus jsem zatím viděla jenom v 1/2 kg balení v ceně od 24 kč do 30 Kč.Každý od jiné firmy.
Katka
|
16. 2. 2007 13:44
Kuskus neznám, ráda bych ho vyzkoušela. Můžete mi, prosím, napsat, kolik stojí a jak velké balení to je? Nakolikrát mi vydrží? Díky!
Lucka
|
15. 2. 2007 18:57
kus kus je boží, tak rychle se připraví a dobrý a lehký oběd pro dceru i pro mě je hotový.Vyzkouším určitě i Vaše recepty.Lucka
MartinV
|
12. 2. 2007 13:25
Eliško, zadejte si do vyhledávače "kuskus" nebo se prkněte třebe na www.probio.cz, kde jsou i další recepty (nejen na kuskus).
Eliška Přemyslovna
|
12. 2. 2007 11:57
Co je to kuskus? To je druh kaktusu?
Ivana
|
2. 12. 2006 17:46
Mně se osvědčila Arabská směs koření od AVOKÁDA, ale už dlouho jsem ji v obchodě neviděla. Já dělám kus-kus s kuřecím masem - osmahnu cibulku,přidám maso nakrájené na nudličky, nakrájenou papriku a podusím.Pak přidám sůl, pepř,kari,arab.směs,sl.papriku - krátce orestuju, přidám spařený kus-kus a vše dobře promíchám.Může se ještě dochutit sójovkou.Úplně nakonec nakrájím na kostičky tvrdý sýr a vmíchám.
štěpánka Kozelková
|
16. 10. 2006 17:01
Jen bych ráda poradila že nejlepší koření na kuskus je sladká paprika a dejte jí tam hodně. Přidejte olivy na plátky a balkánský sýr na kousky a moc si pochutnáte. Zkoušela jsem i verzi s kari, brokolicí a mrkvičkou a taky moc dobrý. Dobrou chuť.
Tereza Martínková
|
9. 10. 2006 13:59
Výborné....včera jsem vařila k večeři. Kuskus jsem jen zalila vařící vodou a nechala změknout.Zeleninu jsem podusila na bazalkové oleji, přidala i česnek, pórek...zalila zbytkem zakysané smetany rozmíchané s trochou mléka, pak smíchala vše s kuskusem, nahoru nastrouhala nivu a krátce zapekla.K tomu pak syrová rajčata. Mňamka!!!!
Tereza Jarčušková
|
6. 10. 2006 13:07
Pani Eva, máte pravdu, kuskus sa nevarí, len sparuje.
Eva Staňková
|
6. 10. 2006 13:02
Tak si právě pochutnávám. Začala jsem, že udělám verzi s mrkví, jako obvykle mi z toho vylezlo něco jiného: Mrkev jsem rozdusila na troše másla. Na druhé pánvi jsem zatím krátce podusila na plátečky cuketu, česnek a na nudličky šunku, asi po pěti minutách jsem to zalila sladkou smetanou, ochutila solí a pepřem a nechala prohřát. Když byla mrkev měkká, přisypala jsem ji k ostatnímu. Do takto připravené omajdy jsem vmíchala kuskus. (Typ - já kuskus vůbec nevařím, je to zbytečné. Nasypu ho do mísy, přidám lžíci bazalkového nebo rajčatového pesta, zaliji vroucí vodou a nechám pár minut, než je měkký.) Na úplný závěr jsem ještě vmíchala sterilovanou sladkou kukuřici a posypala strouhanou mozzarelou. Skvěle se hodí olivy a syrová rajčata, je to výborný...
Michaela Atherton
|
28. 5. 2006 12:54
Neprelevam slehackou, ale plnim kuskusem velke hlavy zampionu, posypu syrem a zapecu.
Zdenka Martinová
|
28. 4. 2005 00:29
Vřele doporučuji - zkuste třeba tak, že si jednoduše připravíte kuskus a pak si osmahnu na pánvi cibuli, přidám nakrájenou papriku a rajčata jako na lečo, může být i nadrobno nakráj. šunka a pak smíchám s kuskusem,
Lenka Horejsi
|
15. 1. 2005 20:32
Vynikajici. Varila jsem s karotkou na jemna kolecka bez masla jen jsem ji dusila na vode do mekka. Doporucuji trochu ostrejsiho koreni. Zeleninu jsem nezapekala, ale trochu smetany jsem nalila primo na karotku a smichala s kuskusem. Az na talir jsem nastrouhala trochu syra.