Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Stáňa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí maso řízek
    • 300
      g žampiony
    • 200
      ml bílé víno
    • 200
      ml voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • vegeta
    • rozmarýn
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem. Okořeníme bazalkou, rozmarýnem, vegetou a pepřem, osolíme a přidáme zakysanou smetanu. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí.
2
Maso okořeníme rozmarýnem, bazalkou, oreganem a osolíme, mírně naklepeme a orestujeme na oleji. Maso přeložíme na talíře a navrstvíme na ně žampiony s omáčkou. Jako příloha se hodí brambory nakrájené na plátky a nasucho upečené (na pečicím papíře) v troubě a okurkový salát.

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 6. 2005 13:09

    rozmaryn, bazalka a oregano dohromady?

  • Anna
    Anna |

    9. 4. 2005 09:41

    výborné ale moc mi to nechutná