Kuřecí poklad

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: petrasek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (velké)
    • 1
      balíček máslo osminové
    • 100
      g slanina
    • 1
      šálek mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžička petrželka
    • 1
      hrst mandle
    • 3
      ks rohlík
    • 1
      plechovka paštika játrová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky a polijeme mlékem. Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, okořeníme muškátovým květem a petrželkou, vmícháme namočené rohlíky, spařené, oloupané a nasekané mandličky a malou játrovou paštiku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
2
Kuře osolíme, prošpikujeme slaninou a naplníme nádivkou. Kůži zašijeme, aby nádivka nevytekla a vložíme do vymazaného pekáče. Podlijeme a pozvolna pečeme zhruba 45 minut přikryté alobalem. Potom alobal sejmeme a dopékáme za častého potíraní šťávou z kuřete. Pokud zbyde nádivka, pečeme ji vedle kuřete v pekáčku. Kuře můžeme též posypat grilovacím kořením. Jako přílohu podáváme brambor přelitý šťávou z kuřete a zeleninový salát.

Komentáře k receptu

  • eviku
    eviku |

    10. 2. 2006 23:07

    Ještě lepší je místo paštiky naškrábat 1 kuřecí jatýrka. Škoda, že teď se kuře prodává většinou bez drobů. Ty jatýrka byly do nádivky akorát. Paštika je zase jednodušší :-)

  • Lenka V.
    Lenka V. |

    10. 2. 2006 18:40

    Také dělám tuto nádivku s paštikou, navíc přidávám zelené olivy na půlky. Je to vynikající.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    10. 2. 2006 12:24

    Dělám také tuto nádivku,ale bez paštiky a ta tomu dá asi jinou chuť.Dobrý tip.