Křehký jahodový koláč se sněhem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto z uvedených surovin. Vystačí na 2 kulaté koláčové plechy s vyšším okrajem, které vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Těsto vyválíme a vložíme na plech. Dáme předpéci do trouby. Hlídám to podle oka a podle barvy těsta. Jakmile začíná tmavnout, tak vyndáme a poklademe vrstvou jahod. Na jahody dáme připravený tuhý bílkový sníh (asi ze 4 bílků + cukr) a dopečeme. Sníh musí udělat na jahodách pevnou střechu - pak vyndáme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • iva.ojoj
    iva.ojoj |

    7. 6. 2011 15:47

    těsto i nápad dobrý, akorát se mi časem po upečení promáčel korpus těma jahodama a koláč se tak rozpadal...ale jinak výborný

Poslední navštívené:

Abecední seznam: