Koňakové kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • játra husí (celá)
    • 6
      dl koňak nebo brandy
    • 200
      g žampiony
    • chilli
    • 1
      ks hřebíček tlučený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozřízneme na polovinu, osolíme a v koňaku podusíme do poloměkka. Potom jednu polovinu naplníme játry a posypeme hřebíčkem, druhou naplníme nakrájenými žampiony a posypeme chilli kořením.
2
Obě poloviny dáme do pekáče, podlijeme koňakem, ve kterém se dusily a v troubě dopečeme do měkka. Podáváme s hranolky nebo pečenými brambory.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 1. 2006 07:11

    ˇAno, ozaj tam ide 6 dl koňaku, ničím iným sa kurča nepodlieva. Veľa sa vám pri dusení a následnom pečení vyparí, a alkoholu sa nebojte, ten sa vyparí určite, zostanú len príchute. Nemusíte používať drahý koňak, stačí najlacnejšia brandy.Pre pána Petra : Ak nemáte husaciu pečeň, môžete dať kačaciu, ak ani tú, úplne postačí aj bravčová pečeň v kuse. Ono je tá husacia pečeň aj dosť drahá.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    19. 1. 2006 18:07

    Opravdu je tam 6 deci koňaku ? To je skoro celá láhev ! To kuře je opilé !

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    19. 1. 2006 17:10

    to zni fajne, je to velky rozdil , kdyz nemam husi jatra? cim je nejlepe nahradit?