Koláče z kefíru

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      balení hera
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce ocet
    • 1,5
      dl kefír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracuje se těsto, které se nechá do druhého dne odpočinout v lednici.
2
Koláče se plní např. mákem, tvarohem, povidly nebo dle chuti.
3
Hotové se pocukrují.
4
Tento recept mám od své babičky, ale bohužel nevim, kde ho získala ona. Jinak koláče jsou vynikající, každý kdo ochutnal, chtěl recept.

Komentáře k receptu

  • small.pilot
    small.pilot |

    16. 2. 2016 17:12

    Mohu místo kefíru použít acidofilní mléko? Koláčky mají marmeládu uvnitř nebo nahoře? díky :-)

  • radce
    radce |

    3. 1. 2015 19:03

    Nějaká fotečka by nebyla ? Jinak recept vypadá zajímavě. Určitě vyzkouším,

  • jířa
    jířa |

    29. 5. 2007 00:03

    Zkoušela jsem půl dávky s rebarborou a půl s tvarohem. Výborné byly obě varianty, druhý den byly koláče ještě lepší. Dávám 1.

  • jana
    jana |

    9. 5. 2007 12:24

    vyborne dnes jsem delala satecky se sv. povidly

  • Martina Slováková
    Martina Slováková |

    27. 4. 2007 09:05

    Já dělám šátečky, ale když uděláte jiné tvary nic tím určitě nezkazíte

  • Anonym
    Anonym |

    26. 4. 2007 19:00

    Dotaz: těsto se balí a tím je ta náplň schovaná uvnitř, nebo se těsto sploští a výsledkem je kulatý koláč na kterém jde vidět náplň.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    26. 4. 2007 17:47

    To jsou klasické kulaté koláče nebo spíš šátečky? Děkuji.

  • Martina Slováková
    Martina Slováková |

    26. 4. 2007 16:04

    Ne na koláče se drobenka nedává. Já peču asi při 180 stupních asi 15 minut.

  • Pavlínka
    Pavlínka |

    25. 4. 2007 05:36

    Prosím,jak dlouho péci a na kolik stupnu.Děkuji.

  • lenča
    lenča |

    23. 4. 2007 20:08

    Źádná drobenka?

  • Martina Slováková
    Martina Slováková |

    23. 4. 2007 12:15

    Ano kefír nám nahrazuje droždí, takže těsto nekyne, jen se nachá odležet. A heru dáváme změklou, ne rozpuštěnou

  • Anonym
    Anonym |

    23. 4. 2007 11:47

    Ta hera má být změklá nebo rozpuštěná,mám mnoho takových podobných receptů a někdy stačí jen změklé.Děkuji

  • barča
    barča |

    23. 4. 2007 11:23

    Dotaz : předpokládám správně, že droždí zde zastoupí kefír ? Ten dokáže těsto nafouknout ? Dík za odpověď, jinak se mi recept líbí, nerada totiž " kynu"